Свързани новини

19.10.2011 15:00

3 дни преди президентските избори: 6,6% правят Росен Плевнелиев лидер за първия тур

Видян 1446 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

29,8% е подкрепата, която хората декларират за кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев и неговото вице Маргарита Попова на изборите за президент на България. С 23,2 на сто втората позиция е за дуета на Ивайло Калфин и Стефан Данаилов от БСП. Твърдо трета остава Меглена Кунева.
Това показват данните от последното национално представително проучване на уважаваната агенция “Медиана”. Тя е известна с това, че обикновено резултатите й са най-близки до реалните, които се получават на изборите.
На практика това означава, че няма вероятност президентските избори да бъдат спечелени от раз и още на първия тур ГЕРБ да се поздрави с победата на вота за държавен глава.
Изследване на НЦИОМ, който е орган на Народното събрание, проведено миналата седмица показва доста сходни резултати. Според него също ще има втори тур. Резултатът за Плевнелиев е на практика същият – 30%. Одобрението за  Калфин и Данаилов е 21%, т.е. и тук резултатът де факто е същият с разлика в рамките на статистическата грешка. В изследването след Калфин - Данаилов се нареждат Меглена Кунева, Волен Сидеров, Румен Христов, Светослав Витков. Шестият в подреждането закръгля 2%.
Под тази граница остават кандидатите Красимир Каракачанов, Алексей Петров и другите, които явно не се отличават на общия фон.
От данните на “Алфа Рисърч” излиза, че на изборите всичко може да се очаква, тъй като 23% от решилите да гласуват ще изберат своя фаворит буквално в последния момент.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион