Свързани новини

19.10.2011 13:42

Ромски терор на софийските гробища

Видян 3704 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мургави и мръсни ромски бригади кръстосват гробищните паркове в София и издевателстват върху хората дошли да почетат паметта на своите починали близки. Гробищната администрация в София е затрупана от жалби за кражби на надгробни плочи, множество заплахи и вандалски прояви. Управата на Орландовци призна, че е безсилна да се справи с проблема, тъй като Общината определя фирмата, която охранява гробищата. Според директора на дружеството Венцислав Григоров само полиция би могла да сложи ред в тази ситуация.
По думите му лично той е алармирал Общината за това как се пазят гробищата срещу сумата от 52 000 лева месечно, които се плащат от хазната на София. „Вандалстват цели банди цигани, издевателстват над хората. Разклащат паметниците и казват, че се нуждаят от ремонт, хората казват, че сами ще си го оправят, те се отдръпват, но като си тръгнат хората от парка, те го събарят и го счупват за назидание. Заплашително казват, че няма да си видят паметника здрав, докато не започне човекът да им възлага да го ремонтират и поддържат. Това са чисто рекетьорски похвати. За съжаление, фирмата, която охранява гробищните паркове, не само не желае, но й е невъзможно да си върши работата, тъй като най-младите охранители са от порядъка на над 60 години“, обясни Георгиев. Той заяви, че ситуацията няма да се промени, докато не се въведе нов начин за охраняване. Според гробищната администрация жалбите на гражданите трябва да отиват директно при фирмата охранител, която да възстановява щетите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но