Свързани новини

14.10.2011 14:18

Кадиев обещава 100 км велоалеи и система за взимане на велосипеди под наем

Видян 1916 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На публично представяне и обсъждане на алтернативни политики за развитие на транспортната система, трафика и инфраструктурата в София, Георги Кадиев пое ангажимент за ускорено задвижване на приемане на генерален план на градски транспорт, който да покаже колко хора се движат от една посока в друга в София и от какви линии има нужда столицата. Кандидатът за кмет на София даде гаранции за инвестициите в изграждане на интегрирана система на градски транспорт с 5 компонента: метро, автобус, тролей, трамвай и градска железница. В програмата на кандидата са заложени сто километра велоалеи и система за взимане под наем на велосипеди, за да се стимулира алтернативно придвижване.


„Логиката е да направим придвижването с градски транспорт и велосипеди по-лесно и удобно, за да свалим хората от автомобилите. Не може в София да има 78 автомобила на 100 жители, а в Амстердам да са 34. Няма как при това положение в нашия град да бъде леко движението. Като няма нормален градски транспорт, като няма велоалеи, естествено е хората да ходят на работа с автомобил”, заяви на срещата с браншови организации и фирми в транспорта Кадиев.


На публичната дискусия „Транспорт, трафик и инфраструктура София 2011” присъстваха и браншови профсъюзи в транспорта, университетски преподаватели от висши учебни заведения в столицата, бивши министри, депутати, общински съветници и транспортни експерти.


„Желанието ни е да инвестираме ударно в строителство на подземни и надземни паркинги. Ще въведем нова интелигентна система на управление на светофарите тип "зелена вълна". Трябва да премахнем кофите за боклук от улиците и да ги преместим в специални "джобове"”, уточни Георги Кадиев.


Той пое ангажимент да направи звено за контрол на ремонта на улици, като завиши контрола и гаранциите по изпълнение на ремонти. Кандидат-кметът Георги Кадиев гарантира премахваме системата на сключване на договори само с избрани 3 големи фирми и обеща да вкара малки и средни фирми в ремонт на пътища.


Закупуване на нови превозни средства и създаване на по-добри условия за шофьорите и возещите се, както и контрол при закупуване на билети, обеща Георги Кадиев.


„По груби данни на администрацията около 30 % от придвижващите се с градски транспорт в София се возят без билет. Е, как да имаме пари за транспорт. Заболя ме сърцето, когато на посещение в едно трамвайно депо в 3 часа сутринта видях ватманки да идват на работа с едно желязо като джойстик в ръце. С него местят релсите и си го носят от вкъщи, очевидно да не им го откраднат... А навсякъде по света това са автоматизирани системи за разместване на релси. Контрол е нужен в столицата. За да не се краде безумно в тази сфера е нужен контрол върху ръководителите на транспорта и върху пътници”, каза Георги Кадиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден