Свързани новини

13.10.2011 16:36

Прокопават София с тунели

Видян 1736 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мащабно строителство на тунели предстои да бъде извършено в София, заяви главният архитект на столицата Петър Диков. Сред идеите му е да бъде изграден такъв под булевард Евлоги Георгиев в участъка между кръстовището при НДК и Орлов мост.
Освен това Диков заяви, че коритото на река Перловска в участъка от НДК до Театър София трябва да бъде покрито като върху продължението на построеното съоръжение да бъдат направени велоалеи, места за отдих, детски площадки. Той даде пример с Испания, където такива практики се извършват успешно.
Предстои и изграждането на тунел от Софийски университет до Сточна гара. Също така, един от възможните варианти за изграждането на Околовръстния път в участъка между резиденция Бояна и отбивката за АМ Люлин, която е с обща дължина от 8 км е прокопаване на тунел с дължина под 1 км.
По думите на Диков това е един вариант за справяне със сложния проблем в изграждането на трасето поради факта, че то преминава през населена градска част, където отчуждителните процедури ще бъдат много скъпи.
Петър Диков говори в рамките на първата Международна конференция за Геотехническо и тунелно строителство, на която присъстваха още министърът на транспорта Ивайло Московски и президентът на Международната тунелна асоциация Ин- Мо- Лий, както и ръководителят на икономическия отдел към германското посолство Волфганг Вендел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни