Свързани новини

11.10.2011 14:15

Георги Кадиев пое ангажимент да построи модерна библиотека в Студентски град

Видян 2214 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

150 студенти се включиха в анкетата, проведена от кандидата за кмет на София от БСП Георги Кадиев по проблемите на Студентски град. Въпреки обещанията и на правителството, и на Столична община, многобройните въпроси свързани с със сигурността, инфраструктурата и чистотата на Студентски град, все още остават нерешени.
„На всички избори се обещава много, но обещанията потъват веднага след нощта на гласуването. Студентски град продължава да бъде несигурен за младите хора. Искам те да се чувстват удобно, да бъдат на нивото на своите колеги в университетските кампуси в европейските градове”, заяви Георги Кадиев
 Като основен проблем младите хора определиха липсата на сигурност, екологията – мръсните междублокови пространства и улици, безстопанствените кучета и липсата на осветление.
„Ангажиментите, които поехме пред студентите, са свързани с изграждане на инфраструктура и създаване на система за повишаване на сигурността в Студентски град чрез участие на общинска полиция в съдействие със служителите на МВР”,  каза Георги Кадиев след срещата.
Той посочи, че студентите имат обичайните проблеми, които са проблеми на всички райони в София. „Безумие е в центъра на Студентски град да има кастрационен център и да е пълно с бездомни кучета. Липсват велоалеи, качествен градски транспорт, както възможността Студентки град да се развива като отделен кампус”, обясни Георги Кадиев
Според Кадиев и кандидатите за общински съветници от БСП, изключително важно е съхраняването на академичния характер на Студентски град. „Богатството на нашата столица са нейните висши учебни заведения. София трябва да бъде развивана като университетски, научен и академичен център”, каза на срещата със студенти общинският съветник Жельо Бойчев.
Георги Кадиев и кандидатите за общински съветници от листата на БСП поставиха предпазна лента пред изоставена сграда в близост до Зимния дворец, както и предпазни знаци с надпис – „Опасност. Гарантирано от ГЕРБ”. Повече от 30 г. тази сграда пустее и се руши.
 „Най-късно след четири години в периода на мандата тук ще има денонощна библиотека,  филиал на Столична библиотека, защото така поискаха студентите”, заяви Кадиев.  Според младите хора Студентски град има нужда от модерна библиотека, в която да има различни мултимедийни възможности и компютри. От кандидата за кмет на София на БСП и от общинските съветници студентите чуха гаранции, че ангажиментът ще бъде изпълнен.
„Не е нужно отчуждаване или съдебни дела, просто трябва да се предвиди бюджет за строителство на библиотека и го правим”, уточни Кадиев.
Сградата няма ограда и е развъдник на бездомни кучета. Общинските съветници на БСП поясниха, че през 80-те години е предвидена за обществени функции, построена е на общински терен и общината не бива да остава безучастна, тъй като тук са потънали много пари.
 „Студентите поискаха строителството на територията на Студентски град да бъде свързано само  с нуждите на студентите и учебния процес. Трябва незабавно да се спре застрояването в този район. Младите хора пожелаха по-малко увеселителни заведения и регламентирано работно време, съобразено с обществения ред и спокойствието в района”, обясни Кадиев.


Той посочи като основен приоритет от програмата си обособяването на Студентски град като кампус, в управлението на който са включени и студентите, които реално живеят там. Кандидатът за кмет заяви, че работи по програма за назначаване на млади кадри в администрацията на Столична община и в общинските дружества. Кадиев, също така, пое отговорност за осигуряване възможности на студентите за реални стажове и работа в общината.


Изграждането на общо 4000 общински жилища в рамките на кметския мандат са заложени в програмата на Георги Кадиев. На срещата със студентите той подчерта, че иска да развива общинската жилищна политика, приоритетно насочена към нуждите на младите семейства с деца. Той заяви, че ще работи за изграждането на отделни блокове в Студентски град, специално за научните работници.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и