Свързани новини

06.10.2011 12:45

Дилма Русеф замина за Велико Търново и Габрово

Видян 1788 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължава посещението на президента на Бразилия Дилма Русеф в България. През втория ден от визитата президентите на България и Бразилия ще посетят Велико Търново и Габрово, който е родният град на баща й Петър Русеф.
В старата столица държавните глави ще разгледат крепостта Царевец, а в Априловската гимназия в Габрово  ще се срещнат с обществеността на града. Русеф ще разгледа и регистрационната книга на гимназията, в която се пазят данни за баща й, както и за нейни братовчеди.
По-късно през деня бразилският президент ще посети и историческия музей в Габрово.
Президентът на Бразилия пристигна в София късно вечерта на 04 октомври. Това е първото посещение на бразилски държавен глава в България след възстановяването на дипломатическите  отношения между двете страни преди половин век.  „Бразилия е готова да установи взаимоотношения с България във всички сфери като земеделие, селскостопанство, наука, телекомуникации и др., в които имаме възможности да се допълним.”, подчерта Дилма Русеф. Тя вижда перспектива двете държави да сближат позициите си и в сферата на образованието, като изтъкна, че в България има добре подготвени специалисти и преподаватели в областта на точните науки. „Вашата страна би могла да бъде пункт за обмен на интереси и взаимоотношения между европейските държави и Бразилия. Радвам се, че съм тук. С България съм свързана и по сърдечни причини и много благодаря на премиера Борисов за поканата за това посещение”, каза по време на съвместните изявления г-жа Русеф.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв