Свързани новини

02.10.2011 13:42

Дилма Русеф идва в града на хумора и сатирата

Видян 1871 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентката на Бразилия с български корени Дилма Русеф ще посети Габрово като част от едноседмичната си обиколка в Европа. Преди града на хумора и сатирата обаче, тя ще бъде първо в Брюксел за срещата на върха ЕС - Бразилия, която ще се състои във вторник в разгара на дълговата криза в Еврозоната, след това ще посети в сряда и четвъртък България, а в петък - Турция.


Бразилия е четвъртата дестинация за европейските инвестиции. Бразилия е шестият по големина инвеститор в Европа и девети търговски партньор на ЕС. След срещата на върха, Дилма Русеф ще бъде в сряда и четвъртък в България. Визитата й ще има много по-личен и сантиментален характер. Шестдесет и три годишната Русеф ще посети град Габрово, роден град на баща й Петър Русев.


Бащата на Дилма емигрира през 1929 г. във Франция, а после в Аржентина, преди да се установи в Бразилия и да смени името си на Педро Русеф.


По предварителна информация високопоставената гостенка се очаква да кацне на шести октомври с правителствен самолет на летище Горна Оряховица. Хората с нетърпение очакват срещата с жената, чиито корени тръгват от красивия възрожденски град.


Срещите на върха ЕС - Бразилия се провеждат от 2007 г. Тазгодишната среща ще бъде под знака на кризата в Еврозоната, ефектът от която е забавяне на растежа на първата икономика в Латинска Америка. Неотдавна Бразилия заяви, че големите нововъзникващи пазарни икономики могат да помогнат на Европа във времето на кризата.


В петък първата жена президент в историята на Бразилия ще бъде в Турция и ще разговаря с президента Абдуллах Гюл и премиера Реджеп Тайип Ердоган. През 2010 г. Бразилия и Турция договориха споразумение за иранската ядрена програма, което великите сили отхвърлиха. Бразилия и Турция ще продължат стратегическия си диалог при визитата на Русеф.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Един ден, в който ще гледате философски на живота

Един ден, в който ще гледате философски на живота и ще