Свързани новини

30.09.2011 12:35

Министър Павлова: Подготвени сме за зимата

Видян 1633 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никога не съм спирала да работя по оперативните програми. На мое пряко подчинение продължават да бъдат три от тях – „Регионално развитие”, „Транспорт”, както и дейностите, свързани с изграждането на инфраструктурните проекти. Това каза на брифинг в парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде Фокус. Павлова подчерта, че от няколко седмици представителите на кабинета откриват по няколко завършени пътни участъка на ден, защото това е периодът, в който приключва първата фаза за строителството им. 

На въпроса защо за някои от рахибилитираните отсечки задължително е било разписвано предписание на регионалния мениджър на ПП ГЕРБ, министърът заяви, че такова не е необходимо и се е случил само един инцидент. „Никога никой не е поставял такова изискване”, увери Павлова. По думите й, виновният за инцидента е бил отстранен. 

Попитана за пукнатините в новоизградени участъци на автомагистрала „Тракия”, Павлова заяви, че проектът не е приключен. „В момента магистралата се изгражда, строим три лота и те не могат да се ползват за придвижване, а ежедневно се извършват проверки по строителството им”, категорична бе тя. 

Относно проблемите с отчуждаването на имоти и земи, по които да минават трасетата на магистралите, министърът заяви, че действително те са от значение, но строителството на обекти продължава. 

По думите на Павлова, споровете по тях в съда обикновено възникват заради стойността. 

На въпрос – дали снегът тази зима отново ще завари неподготвени служителите, отговорни за почистените пътища, Павлова каза, че се надява министерството да не се окаже в ситуация „Ловим снежинки”. „Подготвени сме за зимата и имаме сключени договори за снегопочистване и сме заявили средства за януари и февруари”, допълни тя, но не конкретизира сумите. Тя поясни и че има проекти, които ще бъдат зазимени, и няма да се извършва строителство по тях, докато вали сняг. 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост, за да