Свързани новини

28.09.2011 15:30

Има ли пръст заешкият генерал в битката за кмет на Русе, където май натискат олигарсите Бобокови

Видян 3054 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският административен съд отложи делото, заведено от Лукойл срещу Агенция Митници заради отнетия лиценз на рафинерията. Причината за отлагането е, че все още не е готова експертизата, която трябва да изясни дали измервателните уреди в рафинерията и в терминала Росенец са били монтирани в законовия срок.
Експертите посочиха, че са им необходими още 45 дни, за да изготвят заключението си. Затова следващото съдебно заседание е насрочено за 9 ноември.
Административният съд в София все още не е решил дали да изпрати запитване до Съда на ЕС за това дали наредбата в българския закон, която урежда въпроса с поставянето на измервателните уреди, не противоречи на европейската практика. Такова искане направи представителят на  Лукойл  на предишното заседание по делото.
Така нарочно направените норми, за да не може да ги изпълни руската компания, държаща най-голямото предприятие в България, може да доведат до оставки на високо равнище, след като висши служители бая се изложиха по темата. На топа на устата е Вуйчо Ваньо (Танов).
Милиардерът Вагит Алекперов натърти след срещата си с премиера Борисов: “"Ние нямаме конфликт с българското правителство, а само недоразбиране от някои институции по сроковете и техническите трудности, свързани с изпълнението на изискванията по Наредба 3. Ще изпълним изцяло нашите задължения, за които размерът на инвестицията ни е 40 милиона долара. Виждам, че правителството ни чува и се надявам, че имаме разбирателство по тези въпроси”.
Само напомняме, че по всички пристанища от този тип в Европа митничарите работят с жив контрол. Заради невъзможност на Танов да управлява хората си, както сам обяснява, Лукойл ще се бръкне с 40 милиона долара.
Вуйчо Ваньо беше скрит през последните три седмици, след като 19 минути разкри уникален негов “гаф” за 12 милиона, довел до грандиозен скандал. Вместо да отговори като мъж на нашите неудобни въпроси, той предпочете да се скрие зад крехките рамене на пиарката си. Което му заслужи комплимента “заешки генерал” от наша страна.
Ако не подаде оставка в близките дни, много е вероятно името на Танов да стане разменна монета и в битката за кмет на Русе. Там досегашният червен градоначалник любезно е бил помолен да не се кандидатира за пореден мандат и да отстъпи поста на “младите”, разказват наши агенти в БСП. Самият Танов не успя да измести кмета Йотов на предните избори.
Говори се, че сега работата май е станала с известно участие от страна на местните олигарси Бобокови. По ирония на съдбата и те са от петролния бизнес с тяхната рафинерия “Приста”. Дали това е вярно? Не се наемаме да твърдим, но тези дни забелязахме единия от братята по обедно време на среща с човека на Първанов и опозиция на Станишев в БСП Румен Петков.
Неговото име пък изникна във флашките на Танов, размахвани зимата, във връзка с друга голяма българска петролна компания. Не са за подценяване и минали отношения на Танов като неизяснените му истории с русенския бос Мацола. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от