Свързани новини

27.09.2011 16:44

Към 1 млн. стари коли са влезли в България от 2007 досега

Видян 2136 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 50 % от автомобилите, регистрирани у нас, са на над 15 години, което не говори добре за аварийността по пътищата. Това каза гл. инспектор Антон Антонов, началник сектор в отдел „Пътна полиция” при ГД „Охранителна полиция” на международна конференция по проблемите на автомобилното застраховане, предаде Агенция Фокус. Около 3.3 млн. пътни превозни средства са регистрирани в България. Близо 1 млн. автомобили втора употреба са влезли в България след членството ни в Европейския съюз, основно внос от Италия.


Миналата година на българска територия са загинали 775 граждани при регистрираните пътнотранспортни произшествия, което е на равнището на 1965 - 1966 година.


Това се дължи на кризата и на изгражданата система от автоматизирани уреди от 2008 година, основно за контрол на скоростта, смятат от полицията.


С днешна дата тежките пътнотранспортни произшествия са с девет повече, загиналите са със 112 по-малко в сравнение със същия период на миналата година, а ранените са със 130 повече.


С най-висока аварийност са дните петък, събота и неделя между 17 и 21 часа. Най-много произшествия стават по първокласна и второкласна мрежа, където се движи най-големият поток. В градска среда аварийността е особено висока при пешеходците, което се дължи най-вече на недобрите условия за тяхното придвижване.


Предстои да обвържем системата за административно наказателната дейност с електронната полица. Средногодишно в страната се установяват около 1.3 млн. нарушения, около 25 000 нарушения са на водачи, които нямат задължителна застраховка „Гражданска отговорност”, каза той.


За тази година при около 800 случая на ПТП водачите не са имали задължителна застраховка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп