Свързани новини

26.09.2011 17:36

Президент и Премиер единни по въпроса за етническия мир

Видян 1584 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов заедно дойдоха в Пловдив, за да получат, както самите те казаха, информация от първа ръка за събитията в Катуница. Държавните мъже декларираха единството на институциите за опазването на етническия мир в страната. По-късно те отидоха и в Катуница, където разговаряха с почернените семейства на 19-годишния Ангел и 15-годишния Павел. Днес Катуница се прости и с него.


Институциите ще бъдат твърди в отпора на радикални екстремистки настроения, това обявиха в Пловдив рамо до рамо президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов. Те дойдоха в областната дирекция на полицията в града, за да се запознаят с подробности от размирната нощ на 24 септември. Премиерът Бойко Борисов увери медиите, че от 10 дни се разработват 20 души, сред които е и Кирил Рашков: "И от това, което имаме като информация, в скоро време ще има и обвинение в тази посока. Преди година или година и половина агенция "Митници" спряха инсталациите му – така че той не произвежда и фалшив алкохол. Всеки ще си получи заслуженото."



"Етническо напрежение няма, проблемът е персонален. Тези протести носят етнически елемент, чуват се лозунги, които звучат крайно и това не може да не ни безпокои. Да не се допуска саморазправа, очевидно зреят и такива настроения" - заяви президентът Първанов.



И президентът, и министър-председателят разкритикуваха действията на полицията от събота. "Можеше да се действа по-адекватно... органите на реда да спазват правилата" - смята държавният глава. "Аз искам да изкажа съболезнования. Но не може да има горящи сгради и да кажем, че полицията си е свършила работата" - такава е оценката на премиера. Борисов заяви, че няма начин в днешно време да бъде екстрадиран Кирил Рашков, по думите му  "изселването е от един минал период". Според държавните мъже обстановката в Катуница ще се политизира предизборно, но призоваха партиите това да не се случва, защото в противен случай нищо добро не ни чака като страна - членка на Европейския съюз. По-късно Първанов и Борисов отидоха и в Катуница. Те запалиха свещ в църквата "Свети Никола" и изказаха съболезнования на почернените семейства.



Понеделник е ден на траур в община Садово. Беше погребана и втората жертва на размириците в Катуница – 15-годишният Павел. Неговото болно сърце не издържа при съботните протести и момчето издъхна в пловдивската болница.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Труден ден за любовните връзки днес

Труден ден за любовните връзки днес, труден ден и за