Свързани новини

09.09.2011 16:14

Министър Павлова: Ще работя срещу незаконното строителство

Видян 1800 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще предприемем всички необходими законодателни инициативи за промени в Закона за устройство на територията. Много важен приоритет за Министерство на регионалното развитие и благоустройството е предотвратяването на незаконното строителство в цялата страна, не само като законодателни промени, а и като реални действия в тази посока. Това каза пред журналисти в парламента новият регионален министър Лиляна Павлова, след като получи одобрението на парламента.


На въпрос дали вече е наясно кой ще бъде новият заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, Павлова посочи, че е подала своите предложения и че се надява в следващата седмица МРРБ да има нов зам.-министър. „Факт е, че в министерството няма да има дестабилизация, нито на политическото ръководство, нито в работата, защото за мен е изключително важно да дам спокойствие и стабилност на служителите – работата продължава”, увери министър Павлова.


Тя подчерта, че не може да се говори за опасност от загуба на финансиране с европейски средства за заложените приоритетни проекти. „За този финансов период разполагаме с 1 млрд. лева за приоритетната инфраструктура и те са налични. Опасност да ги загубим няма. Най-важното е, че имаме проектна готовност и те са за над 1 млрд. лева”, изтъкна Лиляна Павлова. По думите й, тези средства няма да бъдат загубени и дори България ще има нужда и от допълнителни средства. Тя заяви, че за следващия програмен период на ЕС, МРРБ ще преговаря за увеличение на бюджетния ресурс. „Дебатът тепърва започва и ние ще преговаряме за своите позиции. Именно сега е моментът да изградим дългосрочна програма с ясни приоритети за мащабните инфраструктурни проекти. Трябва да спрем да работим на парче, а с конкретика”, смята министър Павлова.


На въпрос как ще се справи с плащанията на служителите от изпълнителите и подизпълнителите на строежи на инфраструктурни проекти, тя поясни, че основният й приоритет е министерството и Агенция „Пътна инфраструктура” да извършват плащания навреме и да няма забавяне към изпълнителите. „В тази посока работим много успешно. И вчера бях на автомагистрала „Тракия”, за да проверя дали това е факт. На места действително има случаи на забавени плащания към подизпълнители и доставчици, работим по този въпрос, но това са взаимоотношения между частни икономически субекти”, каза министърът.


Павлова заяви, че МРРБ поставя много ясни условия на изпълнителите, които те трябва да спазват спрямо подизпълнителите на възложените проекти.
Лиляна Павлова не коментира изказването на депутата от ПГ на Коалиция за България Георги Божинов, че на Росен Плевнелиев е бил предлаган подкуп в размер на 50 000 лева. „Има компетентни органи и институции за това”, каза тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Имате безброй много идеи

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Имате безброй много идеи, но точно вие сте твърде