Свързани новини

08.09.2011 11:55

НС избра Бисер Петков за шеф на НОИ

Видян 1814 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народното събрание избра Бисер Петков за новия управител на Националния осигурителен институт, предаде Агенция Фокус. От 116 депутати в зала, 91 гласуваха „за”, трима – „против” и 22-ма се въздържаха. При дебатите от ПГ на Коалиция за България и ДПС обявиха, че ще гласуват в сиво за кандидатурата на Петков, тъй като той е човек с професионални качества, но от ГЕРБ са партизирали избора.  Петков е настоящ асистент в УНСС и бивш зам.-председател на Комисията за финансов надзор при правителството на Тройната коалиция.  Депутатите продължават работа с изслушването и приемането на доклада за дейността на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА, за периода 20 декември 2010 г. - 20 юли 2011 г.


Ето и кратка биографична справка за Бисер Петков:


Роден е на 6 септември 1963 година в град Монтана.
През 1987 година завършва Висшия икономически институт “Карл Маркс”-София, специалност "Икономика на търговията". Доктор е по икономика.
През 1990 година провежда средносрочна специализация по „Икономика на предприятието” във Виенския университет-Република Австрия, а през 1999 година специализира в продължение на един семестър „Публични и корпоративни финанси” в Университета на град Лестър, Англия.
От 1989 година е преподавател по финансов мениджмънт, капиталови пазари и борсова търговия в Университета за национално и световно Стопанство.
През 1988 година е назначен на длъжност „асистент”. Повишен е в научно звание „старши асистент” през 1991 година и „главен асистент” през 1994 година.
Владее английски, немски и руски език.
От 1996 година до 2000 година е изпълнителен директор на Холдинг "Кооп-юг" АД и член на органите за управление на негови дъщерни дружества.
На 14 януари 2002 година до март 2003 година е назначен за председател на Държавната агенция за осигурителен надзор. След създаването на Комисията за финансов надзор през месец март 2003 година е избран за заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Осигурителен надзор”. Заема поста до 2009 година.
Автор е на редица научни публикации в областта на финансите и капиталовите пазари, в това число и на два учебника.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби