Свързани новини

01.09.2011 16:14

Синята коалиция се разпадна

Видян 1603 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В решаващия момент, предизборно, СДС и ДСБ се разделиха, като сините се регистрираха като “Съюз на десните сили” за президентските избори заедно с ОДС. Партията на Костов пък тръгва самостоятелно. Драстичното решение на Костов да развали коалицията дойде от споразумението на СДС с ОДС със Софиянски и Бакърджиев. Командира не можа де преглътне съюза със старите си врагове, коментират от Всеки ден. Затова ДСБ поставиха като условие оставането си в Синята коалиция оттеглянето на Софиянски, но това не стана. Сега вероятно Костов и партията му няма да гласуват и за синия кандидат-президент Румен Христов. Този път лидерът на СДС Мартин Димитров не можа да скрие разочарованието си и обвини Иван Костов, че проваля дясното обединение. За нас е необяснимо поведението на Иван Костов и ДСБ, които искат да подкрепят, без да участват в регистрацията, тъй като поискаха форматът да бъде много по-тесен, което за президентски избори не е правилно, каза Димитров, след като внесе в ЦИК документите за регистрация на Румен Христов. Синият лидер недоумява защо Иван Костов отново разделя десницата.


ДСБ са в цайтнот след новината за регистрацията в ЦИК за президентските избори на коалиция „Съюз на десните сили“ между СДС и ОДС, призна зам.-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова. За нея е показателно това, че лидерът Иван Костов не е направил изявление.


„Ние държим на споразумението, подписано от петте партии в Синята коалиция от май тази година. Срокът за регистрация приключва утре и ако до утрешния ден имаме изпълнение на споразумението, ако има промяна в следващите часове, всички договорености ще бъдат изпълнени“, каза Михайлова.


Убедени сме, че това широко дясно обединение е правилният път, пътя за промяна на България, за силно дясно и за това България да бъде друга след президентските избори, заяви Мартин Димитров.


Развалянето на съюза между СДС и ДСБ за президентския вот означава, че кандидатът за вице на Христов няма да е от тъмносините, а най-вероятно от ОДС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да усетите потребност за размисъл върху вашите дългосрочни цели

Днес може да усетите потребност за размисъл върху