Свързани новини

24.08.2011 16:36

"Синята коалиция" може да пропусне изборите за столичен кмет

Видян 2755 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако до неделя СДС и ДСБ не се споразумеят за подредбата на листата за столичен общински съвет, няма да се регистрират за местните избори в София като "Синята коалиция", а отделно. Това казаха пред "Дневник" шефовете на щабовете - Борис Марков (СДС) и Веселин Методиев (ДСБ). Крайният срок за партиите да регистрират коалиции на местно ниво е 28 август.Шефовете на двата щаба се срещнаха днес за първи път на разговор по темата, след като преговорите се пренесоха от софийските организации на централно ниво. Настояванията на двете основни партии в десния съюз обаче остават същите - ДСБ искат повече кандидати за общински съветници в съотношение 3:2, а СДС предлагат първи да е претендентът за кмет Прошко Прошков, следван отново от политик от ДСБ, след което пропорцията вече да е 1:1.


"Нашето предложение отговоря на волята на избирателя", коментира Веселин Методиев. Попитан дали ДСБ има компромисен вариант, Методиев отговори, че няма да отстъпи от предложението на партията си по никакъв начин. "Ако приема, ще застраша марката СДС", каза пък Борис Марков. Според него грешката идва от софийската организация на партията му, която не е подписала споразумение с ДСБ преди първичния вот на 12 юни. "В резултат двете организации сега си извиват ръцете", допълни той.


Преговорите в десницата зациклиха сериозно през миналата седмица. Напрежението обаче се породи още след първичните избори, на които партията на Иван Костов спечели повече гласове в София и за претендента за кмет - Прошков, и за кандидат-президента си - Светослав Малинов. Оттогава насам се обсъждат различни варианти за позициите в списъка с кандидати за общински съветници, но никой от тях не получава одобрение и от двете десни партии.


Разединение в "Синята коалиция" има и в други градове. В Шумен всяка формация ще участва със свой претендент. През миналата седмицата се стигна до разцепление в СДС - Варна, заради издигането на общ кандидат за кмет на града. Зам.-председателят на структурата Иван Иванов и Григори Бонев, член на партията, се обявиха в декларация против съвместната с ДСБ номинация на Николай Недков за кмет, след което започна процедура за изключването им.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни