Прокурор Лазаров

Свързани новини

22.08.2011 14:16

ЗАМ.-ОКРЪЖНИЯТ ПРОКУРОР НА ВАРНА В ИГРАТА С КРАСЬО ЧЕРНИЯ?

Видян 5107 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник - окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров май е новият-стар посланик за морската столица на скандалния съдебен лобист Красьо Черния, шегуват се магистрати. Тази информация, ако се вярва на злите езици, била известна на Главната прокуратура.
Връзката между Лазаров и Красьо се размирисала, благодарение на докладна записка по повод  десеките сигнали срещу зам.-окръжния прокурор на Варна. Подозрителните контакти на Радослав Лазаров били събрани и предадени на главния прокурор Борис Велчев в


документа с  № 18756


от 26.02.2010 година. В записката подробно са описани 11-те телефонни разговора между варненския втори прокурор и Красьо. За какво ли са си говорили? Може да е за времето? А може за някои игрички от страна на служителя на закона.
Това са само предположения, коментират някои магистрати. Както и Супер 19’ те не откриват името му в прословутия телефонен тефтер в личния gsm на Красьо, където са към 800 ВИП-ове.
“Радослав Лазаров например по две различни дела е подозиран в подмяна и фалшифициране на доказателства”, контрират обаче техни колеги.
При делото Георги Цветанов, Лазаров е подозиран от другата страна по спора, че е дублирал снимката на воения патолог, която е била сериозно веществено доказателство по случая, както и че е “забравил” в чекмеджето си материали по делото.
Още през януари 1996 година варненският прокурор предизвиква съмнение в гилдията дали не е укрил доказателства по дело на свой приятел - следовател, шофирал пиян  във Варна. Тогава Лазаров абсолютно неправомерно отнема фотоапарата на местен журналист заедно с 10 броя снимки, направени на авера му следовател в стила на сериала


От местопрестъплението


На 22.06.2010 година пък постъпва жалба срещу Лазаров, че умишлено е отказал да вземе кръвни проби на заподозрени в престъпление с цел прикриване на трето лице.
Името на варненския прокурор е замесено и в сигнал за нерегламентирана дейност, заедно с Галина Бакалова, шеф на окръжната следствена служба във  Варна. Сигналът за двамата е от 18 .09.2009 година.
В този ред, съвсем логично името на Лазаров е забъркано и в мегадознанието на Варна. В докладната записка срещу Лазаров са посочени данни, че той подържа контакти с


9 от общо 15-те разследвани в морската ни столица


По-специално Лазаров на няколко пъти бил демонстрирал по специално отношение към Николай Тошев – Чирпанския, акосе вярва на сигнала.
Всъщност, Лазаров попада в скандалния медиен обектив не от вчера. Най-много го гризат по повод случая със снимките на фотографа, запечатал пияния магистрат. "Погват прокурори за потулена катастрофа", пише в. Стандарт. И пояснява, че постоянната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) Борба с корупцията и професионална етика се е самосезирала по инцидент във Варна със следователя Константин Михайлов, който карал като "автоджигит". Скандалът е намерил място и в другите медии не само заради кормуването с 1,96 промила алкохол в кръвта, а и защото заместник - окръжният прокурор на морската столица Радослав Лазаров е унищожил снимките на журналиста Д. Кунев, запечатали пияния магистрат след катастрофата. Развръзката на случая е повод в. Труд да изригне в коментара Европейски тесногръдия: "Варненските прокурори, които заличиха кадрите от фотоапарата на колегата, снимал алкохолните баталии на местен следовател, били прави! Сто процента. Тъй отсъди вчера съдебният съвет за срамната история…" Защо пък европейски тесногръдия? Защото според Евросъда в Страсбург журналистът бил "куче пазач на общественото мнение" и не трябвало да му се пречи, само че у нас на никого не му пукало за тая еврохарактеристика на новинарите. Сарказмът на в. Труд не е адресиран само към участниците в автородеото, а и към висшия кадрови орган на третата власт. Във в. Капитал екшънът с варненските магистрати е разказан под заглавие "Съдебна система на градус".


Готови сме да предоставим на  прокурора думата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на