Свързани новини

03.11.2008 14:14

Даниел Вълчев ще прави проверки на ВУЗ-овете

Видян 1851 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Просветното министерство започва проверки във всички университети дали се спазва Законът за висшето образование, съобщи вицепремиерът Даниел Вълчев, цитиран от Дарик. Той съобщи още, че в момента над 10 висши училища имат проблеми с имотите си заради реституционни претенции.


По повод идеята на ректори от края на миналата седмица просветното министерство да се раздели на две – едно за средното и друго за висшето образование, Вълчев коментира, че от 1995 година е „За”. Според него обаче преди да се обсъжда това, ректорите трябва да бъдат проверени дали спазват промените в Закона за висшето образование, влезли в сила преди година.


„Два пъти годишно висшите училища трябва да правят изследвания сред студентите по отношение на начина на преподаване. На второ място – всички изпити да бъдат писмени. Това също е нещо, което не навсякъде се спазва. На трето място – програмата, въпросниците, препоръчителната литература от всеки преподавател да бъдат качвани в съответен сайт в интернет”, препоръча Вълчев.


За реституционните проблеми, които имат университетите, Вълчев каза, че в момента нито просветното министерство, нито самите учебните заведения биват уведомявани, когато започнат процедури: „Всъщност ректорите научават едва тогава, когато някакъв багер започне да копае в двора на университета. Занапред трябва да има абсолютна забрана за реституиране на образователни имоти”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от