Свързани новини

27.07.2011 17:04

Общината получава част от Борисовата градина?

Видян 1827 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният общински съвет ще гласува приемането на част от Борисовата градина за стопанисване от Столичната община. Общинските съветници от комисията по околна среда одобриха предложението, което предстои да се гласува на сесията на съвета днес. Предлага се общината да поиска за стопанисване 32,9 хектара, като в тях парковата територия е 24,9 хектара и други осем са територията на Дендрариума. В мотивите на предложението е записано, че приемането на собствеността за стопанисване е с цел по-доброто поддържане на парковата територия, за което общината има ресурс.
След двете жестоки убийства, които станаха през изминалия месец в Борисовата градина, полицията на територията на парка беше удвоена.
На 10 юли 28-годишната Яна Кръстева беше намерена удушена в неосветената част на Борисовата градина. За нейното убийство има 2-ма задържани. Вчера стана ясно, че прокуратурата няма да повдига обвинение срещу 34-годишния Николай Русинов-Чеци, който бе сочен от МВР като съпричастен към гибелта й.
Седмица след убийството на Яна, близо до мястото, където трупът й бе открит, е намерена още една мъртва жена. За този случай полицията не даде почти никаква информация.
Столичният кмет Йорданка Фандъкова договори паркът да бъде наблюдаван с видеокамери и централните алеи да бъдат осветени. Непосредствено след второто убийство тя поиска от правителството Борисовата градина да стане общинска. Целта й е да има законов ред, който да позволи на Столична община да инвестира там.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец