Свързани новини

27.07.2011 15:03

Заради спирането на Лукойл бензинът скача драматично, самолетите, полицията и градският транспорт умират

Видян 4554 пъти | Коментари 0
Гласували 7 рейтинг: 3.2857
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът Дянков и неговата сянка Трайчо Трайков се поувлякоха в меренето на неясно какво с Русия. Благодарение на тях Нефтохим Бургас спира. Но скоро ще замре и животът в България.


Ден – два и ще спрат самолетите от родината, защото няма кой да ги зарежда с гориво. До три дни и градският транспорт в София, който се крепи само на добрата воля на огромния си кредитор Лукойл България също е пътник.


Понеже резервите на петролните компании у нас са за седмица до десет дни, след това ще има някакъв внос, но недостатъчен, а дефицитът на горива ще удари цените им не в тавана, а направо в небето.


Оттам ще скочи рязко и цената на всички продукти, включително храните, защото и при тях като при горивата, транспортът е много важна компонента. А въпросните горива ще се внасят на колела – благодарение на усилията на Дянков и Трайков, и ще са доста по-солени по котировки от внасяните досега по море.


Интересен въпрос е инфраструктурата – къде ще се държат запасите, когато се внесат. Сигурно Симеончо и Трайчо ще построят за седмица дузина складове? И то такива, които отговарят на закона, който хитричко са заплели.


Десетки институции като полицията, болници и т.н., даже самото министерство на Дянков ще останат без гориво, тъй като доставчик им е Лукойл. Компанията ще се позове на форцмажорни обстоятелства, каквито предвижда всеки договор.


Самолетите, с които милиони българи отлитат, а още повече наши и чужденци долитат в България заради ваканциите, ще си останат по летищата. Лукойл е единственият доставчик на джет-горива. Най-близкият друг е в Австрия, но докато достави гориво и то на своите цени, ще се видим в чудо.


Кой ще намери място за спане и ще изхранва стотиците хиляди туристи по курортите ни, които няма да могат да отлетят по родните си места? Негодният и без друго ресорен зам.-министър на Трайчо ли?


Ето за тези работи трябваше да се помисли, преди да започнат някои хора да се дуят. Най-виновен е шефът на Митниците Ваньо Танов, понеже не вярвал на митничарите си. Ако не беше така, щеше да осигури жив контрол, докато стане митническият склад на рафинерията. Лукойл Нефтохим, който е руска компания и е различен от Лукойл България, управляваната от Валентин Златев верига бензиностанции, е поискал отсрочка за поставянето на необходимите съоръжения, тъй като предвиденият в закона период е бил недостатъчен. По-точно казано, направен е така, че Лукойл да не може да го изпълни.


Това, което се приема за митнически склад на пристанището в Росенец всъщност е огромна 6-етажна сграда. 7-8 месеца е отнела само изработката на съоръжението за нея, трябва поне половин година време за доставка и монтиране и братушките са помолили до края на годината Танов да има търпение. През това време спокойно можеше да има жив митнически контрол, какъвто апропо е наличен на всички световни пристанища, опериращи с петрол.


Като имаме предвид всичко това, господин премиер, моля отстранете Ваньо Танов, покровителя му Симеон Дянков и неориентирания министър Трайчо Трайков от постовете им. Многократно се доказа, че те вредят на България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион