Свързани новини

27.07.2011 13:23

Храним със зърно цяла Йордания

Видян 1649 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има възможност България изцяло да снабдява супербогатата 6-милионна Йордания с жито и зърнени култури. Това се договориха министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и държавният министър и министър на земеделието на Хашемитско Кралство Йордания Н. Пр. Самир Хабашне.
Кралството има нужда от около 800 000 тона пшеница. В рамките на това количество родината ни може да сключи дългосрочен договор с фиксирани цени за минимум 5 години.
„Йордания е врата към Ирак и който стъпи в страната, може да има и опцията Ирак“, каза Найденов. „Ще бъдат дарени 100 елена лопатара за развитието на ловното стопанство в Йордания. Ще бъде дарена и лаборатория за изследване на пестициди, тъй като най-големият внос на зеленчуци у нас е от Йордания. Имаше проблем с тези зеленчуци и с това дарение преди да тръгнат за България зеленчуците ще бъдат изследвани“, продължи земеделският министър.
Междувременно стана ясно, че няма абсолютно никакви основания хлябът да поскъпне, тъй като цената на пшеницата върви надолу, каза Мирослав Найденов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.