18.07.2011 17:43

Овации за Софийското метро от Брюксел

Видян 2170 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийското метро получи похвала от Европейската комисия (ЕК). „Проектът за метрото е пример на добра практика за навременното и ефективно изпълнение“, пише в писмо до Столичната община шефът на генералната дирекция Регионална политика на ЕК Дирк Анер.


„Уверен, че в контекста на неотдавнашното преразглеждане на средства по оперативната програма Транспорт, ние бяхме в състояние да намерим допълнителни средства за градския транспорт, което позволява на бюджета на Европейския съюз за съфинансиране - второ разширение на метрото, както и удължаване на трамвайната мрежа“, посочва Анер.


В писмото се засяга и обсъжданата възможност за финансиране на мащабно изследователско съоръжение в София, в рамките на една или две стратегически области, за да се повиши конкурентността на България и да постави София отново на международната карта на изследвания. Анер посочва, че подобна мярка със сигурност ще наложи тясно сътрудничество между министерството на икономиката, министерство на образованието, академия на науките и водещите университети в София.


„Високо ценя нивото на амбиция зад тази инициатива, която е изцяло в съответствие с целите на Европа 2020, да ви уверя и съответните управляващи органи, в пълната подкрепа и съдействие на комисията, в случай че желаете да продължите напред към изпълнение на тази инвестиция вече в този период на финансиране“, се посочва още в писмото на шефа на ГД Регионална политика.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион