Свързани новини

17.07.2011 16:27

Румънци свиха наши военни боеприпаси

Видян 1600 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четири контейнера с взриватели са били откраднати от влак, който превозвал оръжия от близо 300-хилядния румънски град Брашов към България, съобщи румънската агенция Медиафакс. Във всеки сандък е имало по 16 бойни глави или общо 64 взривателя. Боеприпасите, предназначени за бойни ракети, са изчезнали от композицията въпреки че били охранявани от жандармерията. Изчезването е установено в събота следобед на митницата в Гюргево, когато е направена проверка на влака преди излизане от Румъния. Предполага се, че кражбата е станала между Гюргево и Букурещ, където влакът е спирал, за да разтовари. Пломбите на два от вагоните са били разбити. Разследването на случая е поето от Военната прокуратура. Все още не се знае в коя част от маршрута са изчезнали контейнерите с боеприпасите, но е установено, че пломбите на два от вагоните са били разбити. Пратката е била охранявана от 10 въоръжени жандармеристи. Румънското военно министерство заяви, че няма нищо общо със случая, тъй като това е пратка, организирана от частна фирма. Разследването е поето от Военната прокуратура на комшиите. В Гюргево е била изпратена комисия, която трябва да установи дали жандармеристите са действали невнимателно и дали да бъдат наказани.


Оръжията били произведени във фабриката Зарнещи, където освен оръжия, се проивеждали и колела и мотоциклети. „Изчезването на бойните глави не е опасно само по себе си. Опасно би било, ако бъдат сглобени“, заяви представител на жандармерията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените