Свързани новини

04.07.2011 17:57

Изрядните шофьори под 1%

Видян 1466 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководството на КАТ-София връчи на министъра на културата Вежди Рашидов специален златен талон, като шофьор с 40-годишен стаж и без нито едно нарушение. Под 1% от регистрираните шофьори обаче имат такъв талон, който се полага на водачи без нарушение 6 години.


„Не сме го хванали, но това е показателно”, заяви началникът на Пътна полиция в столицата Богдан Милчев. Той благодари на Рашидов от името на всички катаджии, че не им е създавал проблеми с движението по пътищата.


„За всички нас е изключително важно да спасяваме човешки животи на пътя”, добави Милчев.


Той посочи, че в столичния КАТ вече функционира гише за проверка и всеки, който отговаря на условията, ще получи по най-бързия начин златен талон. Милчев призова всеки, който го има, да се включи в инициативата за пътна безопасност Звездата на пътя си ти, която е под патронажа на вътрешния министър Цветан Цветанов.


„Надявам се никога да не ми се налага да ви го отнемам”, обърна се главният инспектор към министъра на културата при връчването на талона. Богдан Милчев направил проверка и какви шофьори са били през годините зам.-началниците на Отдел Пътна полиция при СДВР, като посочи, че и те отговарят на условията да нямат нарушение, макар и не 40 години.


Видимо развълнуван, Рашидов призна, че не е бил винаги изряден, но дребните му пропуски са били прощавани от пътните полицаи.


"Всеки от нас е звезда на пътя. Г-н Рашидов е един творец и може да е част от журито, което да оценява качествата на участниците в конкурса", отбеляза пък Цветанов в приветствието си на колегата си - отличник на пътя.


Притежател на златен талон може да стане всеки шофьор, който 6 години няма регистрирано нарушение, което е санкционирано с акт или фиш. По думите на Богдан Милчев в София са регистрирани около 700 000 водачи, като едва под един процент от тях са получили подобен талон.


Милчев уточни, че златният талон става невалиден в момента, в който бъде издаден акт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за