27.06.2011 17:55

10 милиона за паркове и езера

Видян 1703 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Амбицията на Столичната община е реконструкцията и възстановяването на знакови за софиянци градски пространства като градинката около Руски паметник, зеленото пространство пред базиликата Св. София, площад. Гарибалди.
Това заяви кметът Йорданка Фандъкова при откриването на годишната конференция на Международната асоциация на урбанистите.


Сред приоритетите на общината са възстановяването не само на парковете, но и на езера, настилки и зони за безжичен интернет и отдих, площадки за фитнес на открито, скейтборд площадки и други.


Ще бъдат изградени 26 площадки и 2 подлеза в кварталите Слатина, Подуяне и Триадица, за които ще се използва финансиране по Оперативна програма Регионално развитие.
Столичната община е обявила и конкурс за ремонт на съоръженията в 10 детски площадки в 7 парка и градини. Търси се изпълнител на ремонтите на детските площадки в парка при ГУСВ, третата и втората част на Южния парк, парка Здраве, парка Св. Св. Петър и Павел, където ще се ремонтират двете площадки.


Ще се ремонтират и двете площадки в парка при Овча купел, както и още две площадки в парка 100 години София. Ремонтът на входа на третата част на Южния парк откъм ул. Нишава приключва.


Предстои изграждането на цветните композиции по бул. Асен Йорданов пред спортната зала Арена София. Приключва и ремонтът на алеите в парка Гео Милев.
„Няколко са източниците на финансиране на отделните проекти“, поясни Йорданка Фандъкова и допълни, че става дума за „парите на софиянци, подкрепата на бизнеса и неправителствените организации, оперативни програми".
10 млн. лв. са отделени през тази година за реконструкция на паркове и градини.


Снимки: бта



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне