Свързани новини

26.06.2011 15:25

Прекръстват МЗ на МОД – Министерство на Огнян Донев

Видян 5882 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вместо да празнуват, в Деня на фармацевта гилидйният съюз събра членовете си на протестен митинг в сърцето на София. Възмутили ги готвените помени в Закона за лекарствата, съобщи бТВ.


Депутати, които са против узаконяването на монопола в сектора също надигнаха глас тази седмица. Чрез черен пиар обаче беше осъществено заглушаване на най-силния от гласовете срещу монополизирането на този пазар за 2,4 милиарда лева годишно – Лъчезар Иванов.


Улисани в изтеклата по криминален начин негова, по закон тайна, данъчна декларация, медиите не обърнаха внимание на основните послания на доктора.


Въпреки че 19’ първи започна да нарича депутата Лъчо Мозъка, откъдето званието влезе в устите на колегите, ние няма как да не забележим, че този път той има право в главната си битка.


Самият д-р Иванов заяви пред бТВ: “Засегнах много интереси в лекарствата и търговията с тях, със закона за хуманната медицина. В тази търговия се крият много интереси и много пари - 2.4 милиарда лева. А един от собствениците на Труд - Огнян Донев, има много интереси тук. Тук имаме първия опит срещу ГЕРБ, защото ние предложихме да отпаднат промените в Закона, които не позволяват човек да има производство, търговия и верига аптеки. Това беше първият удар, защото г-н Донев има верига от аптеки. В закона са за вноса на лекарства в хуманната медицина се искаше да се възстанови монополът и целият стремеж е да има монопол в търговията с лекарства, с което аз никога няма да се съглася. Затова ме атакуват и то с незаконни средства - атакуват мен, но и ГЕРБ".


19’ отдавна пише за нечувания монопол на Донев в бранша. Върхът на конфликта на интереси беше назначаването му от Иво Прокопиев в борда на Здравната каса, при положение, че контролира фирмено производството, търговията с лекарства, здравен фонд и частна болница. И всичките те оперират с НЗОК. След тази наша намеса, Донев формално напусна борда на Касата. Директорка от неговата фирма обаче си остана зам.-министър по лекарствената политика в Министерството на здравеопазването. И е непоклатима при трети министър, въпреки че всички са наясно как болниците биват източвани с цел бъдеща приватизация именно чрез надписване на цени и количества лекарства.


Супер 19’ разкри как по времето на кмета Софиянски за смешни пари са продадени общинските аптеки и това, което днес е Софарма (купена за $24 млн. с пари от Борислав Дионисиев при заварени във фирмата $36 млн.), как после на борсата избухва бомба покрай продажба на акции на супер ниски спрямо пазарните цени.


Интересното в случая е, че в своите медийни изяви бившият съветник в Министерския съвет от времето на Тато – Огнян Донев, се изказва като върл противник на монополите в други сектори. За своя – фармацевтичния, не е споделял.


Но какво да говорим за човек, който продава здраве, а пуши като комин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и