24.06.2011 16:14

Общинска банка дала 5 млн. лв. за фирма, свързана с Л. Павлов, докато той бил шеф на трезора

Видян 6200 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Огромен скандал около новия ИЗДАТЕЛ на Труд и 24 часа д-р Любомир Павлов, докато е бил шеф на Надзорния съвет на Общинска банка!
Причината са 5 млн лв., отпуснати на телевизия 7 дни и прехвърлен на ТВ7, управлявана от съпругата му Диляна Грозданова.  


Интересно е, че и за стария, и за новия кредитополучател се е подписал Румен Артарски. Още по-интересно е, че на 16 май – близо два месеца преди отпускането на кредита за повече от 5 милиона лева, Артарски става шеф на Седем дни. Акционери във фирмата са Краун медия и офшорката Ди енд Джи.


Втората офшорка, взела името на марка на Долче и Габана, от своя страна е както обезпечител по кредита за закупуването на Труд и 24 часа, така и кредитополучател по заем за закупуване на над 16% от акциите на Софарма, ако се вярва на писмото на Карл фон Хабсбург до ЕНП в Брюксел, публикувано и в бг медии. В Софарма по-голям акционер е съдружникът на Павлов в Труд и 24 часа и шеф на КРИБ Огнян Донев.


А първата от фирмите, собственици на телевизия Седем дни е офшорката Краун медия лимитед, чийто собственик е друга офшорка – Офшор глобал сървисис ЮК, която е с нулев оборот. Лице за контакт там е счетоводител, който фигурира като директор в стотици подобни фирми.
Българският й клон е регистриран само ден преди Артарски да стане директор на телевизията. Освен него, собственост там държи и адвокат Стоян Бързаков. Той пък е от кантората на известния юрист Андрей Делчев, чиято дясна ръка пък навремето е Меглена Кунева.


Не 20 март 2006 г. – осем месеца след отпускането на кредита за Седем дни, той е наследен от ТВ Седем ООД. Нейн представител отново е Румен Артарски, който подписва и като стар и като нов длъжник. Той е заместник-председател на Диляна Грозданова от април същата година. Освен бивша тв звезда, тя е и ... съпруга на Любомир Павлов.


Вероятната причина за заместването е, че Софийският градски съд е отказал на 4 октомври 2005 г.да регистрира Артарски като единствен собственик на Седем дни, а прокуратурата го проверява за “изготвяне и използване на документи с невярно съдържание за получаване на кредит от Общинска банка”.


Годината е лоша и за Любомир Павлов. Той я започва със задържане под стража. Това става, след като ДСБ сезира прокуратурата за нередности в Общинска банка. Общинският съветник Вили Лилков заявява тогава по bTV: "Тук става въпрос за една схема, която не е единствена. В Столична община от години наред се разиграват схеми за източване на публичен ресурс и Общинска банка е само един от каналите, чрез които се източват пари от Столична община."
Да не се впускаме в другата пикантна подробност, че поръчител на
скандалния заем е току-що приватизираното към онзи момент общинско дружество Средец АД, като имотите, с които е обезпечен заемът, биват прехвърлени малко по-късно на офшорката Ди ен Джи Асетс, която вече споменахме.


Изпълнителният директор на Общинска от началото юли 2005 г. (не се сети точна дата, а излизащият) и до днес Александър Личев, който е записан в Договора за заместване в дълг от 2006 г. като представляващ банката, коментира, че няма в момента точен спомен за обстоятелствата около казуса.


Той беше на път, но се сети, че чак до септември 2005 г. господин Павлов е бил в банката. По-точно, както проверихме, той е освободен едва на 12 септември 2005 г.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец