24.06.2011 14:17

Кой даде $500 000 капитал за офшорките на АТАКА?

Видян 2926 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Супер 19’ получи следното ПИСМО от депутатите Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев:


“Уважаеми медии, във връзка с подписаните от кандидатите за депутати от АТАКА договори за поръчителство, ние проведохме съвместно разследване с ваши колеги, което установи следното:
-по последните ни данни вероятните собственици на офшорките на Сейшелските острови, към които част от настоящите депутати са поръчители, са Христо Косев Христов и Камен Тодоров Петров. Първият по наши данни е вече починал, а вторият е портиер на АТАКА и е вуйчо на съпругата на лидера на партията, г-н Волен Сидеров.


- Христо Косев Христов е собственик на две офшорки – Сангрия и Галатея Трейд Груп...
- Камен Тодоров Петров е собственик на 3 офшорни фирми, всяка с уставен капитал от по 100 000 долара и общ уставен капитал съответно 300 000 долара. Офшорните фирми са Фрийланд холдинг, Компаунд мениджмънт и Аутсорсинг Фасилити. Проверката показва, че в София има само един единствен пълнолетен мъж със същите три имена. Той е на 66 години и работи като портиер на АТАКА в централата на улица Врабча 1. При предоставените снимки на лицето ние установихме, че същият е вуйчо (брат на майката) на Капка Сидерова, която пък от своя страна е законна съпруга на лидера на партия АТАКА - Волен Сидеров”...


Тримата депутати предоставят сертификати за актуално състояние, издадени от нотариус на Сейшелите, преведени на английски език от легализирано бюро, от които става ясно, че петте офшорки са регистрирани в един и същи ден – 26 май 2009 г. или месец и половина преди парламентарните избори. Две седмици по-късно около 40 кандидати за народни представители от партията подписват договори за поръчителство. Прави впечатление също, че петте фирми имат един и същи адрес – Шам Пенг Тонг Плаза 103. Имат и еднакъв уставен капитал – по 100 000 долара.


Тук идва и най-интересният въпрос: ЧИИ СА ПАРИТЕ?!
Въпрос, който преди седмици зададохме по адрес и на други офшорки – тези, които се свързват със сделки на единия от издателите на Труд и 24 часа – д-р Павлов.
Тримата депутати се питат: откъде портиерът на АТАКА притежава 300 000 долара, които представляват уставния капитал на фирмите и това пари от партийните субсидии ли са?


Супер 19’ се опита да постави тези въпроси на адвоката на Стависки и по съвместителство депутат от АТАКА Явор Нотев. Той обаче предпочете да не коментира Обръча от фирми около партията.


Припомняме, че за първи път този термин беше използван не от друг, а от самия лидер на ДПС Ахмед Доган. Чрез Обръча от фирми, който по негово твърдение имало около всяка партия, се финансирали политическите дела.


Освен въпроса дали парите за регистриране на офшорките са от субсидията, интересен е и въпросът кой използва кредита, отпуснат на базата на депутатските гаранции. При 40 души поръчители за по 150 000 евро, дали това означава, че става дума за заем от 6 000 0000 евро? Интересно е също кой ли го харчи и за какво?




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец