23.06.2011 17:19

ДАИ вдигна мерника на маршрутките

Видян 1542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инспекторите от ДАИ проверяват техническото състояние на маршрутките в столицата, съобщи пред съветниците от Столичния общински съвет кметът на София Йорданка Фандъкова. Повод за отговора й бе питане от страна на общинския съветник от БСП Георги Кадиев, свързано с изпълнението на превозите на пътници по разписания от републиканската транспортна схема от Столичната община.


През февруари се появи идеята маршрутките да се спрат и да бъдат заменени от Къси автобуси. По-късно бе решено, че голяма част от возилата ще останат да се движат поне още 3 г. Фандъкова посочи, че е поискала от транспортното министерство освен проверките на автобусите по автогарите, да се проверяват и маршрутките.


Ден по-рано КАТ-София пък започна проверки на автобусите в градския транспорт в столицата.


По думите на Любомир Христов възрастта на автобусите в момента е елементарна математика, защото изискването към датата на конкурса е тя да е била максимално пет години. След като от 2008 г. са изминали три години това означавало, че максималната "възраст" на автобус е осем години. В отговор на въпрос за прекратените до момента договори, заместник-кметът посочи, че причината за прекратяването не е само неизпълнението на ангажимента за доставка на нови автобуси, който е бил причина да се спечели пакетът с разписания от дадена фирма.


В момента се прекратяват и договори на превозвачи, които не изпълняват разписания от София към останалите градове, тъй като за тези часове липсват пътници и няма курсовете. Направено е предложение до министерството на транспорта за актуализиране на квотата на София в републиканската транспортна схема.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби