22.06.2011 17:52

Бактерията-убиец плува в басейн в Овча купел!?

Видян 6072 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заразата, която изправи на нокти цяла Европа, плъзна и у нас. Столични басейни се оказаха заразени с Ешерихия коли и стафилокок. Това откри проверка на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в басейни на Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в Овча купел. И трите басейна на болницата са достъпни за хора и там имаше плажуващи, преди да бъде официално разрешено пускането им в експлоатация.


Граждани, които посещават басейна, подали сигнал, че има опасност от инфекция, тъй като там ходи болен с открита рана. В сигнала се уточнява и името му - то е на известен престъпен бос от близкото минало, който в момента излежава присъда в Централния Софийски затвор. Преместен е там, заради проблеми с крака. В изявления до медиите той самият разказва, че здравословно му състояние се е влошило.


Пробите, които бяха взети показаха, че има бактерия в два от трите басейна. В единия това е бактерията Ешерихия коли, а в другия, освен нея има и стафилокок.


Според шефа на дирекция Здравен контрол на столичната РЗИ д-р Христина Котларска е разпоредила басейните да бъде източен и да не се допускат хора тях по никакъв начин, тъй като това е рисковано за тях. Според процедура за контрол, след това трябва да се измие изцяло при това на ръка с четка, след това се дезинфекцира, измива се и се пълни наново. В три последователни дни инспекторите ще взимат проби от басейна за микробиологичните показатели на водата. Едва, когато тези проби бъдат чисти, басейните ще бъдат пуснати.


Бактерията Ешерихия коли не е от опасния щам, който отне живота на 40 души в Западна Европа, успокоиха от РЗИ. Въпреки това са взети всички необходими мерки за изолиране на заразата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв