01/02
17.06.2011 13:16

Киркоров пред цяла Русия: Ще съдя БГ строители

Видян 9066 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-тиражният руски вестник Комсомолская правда пише: “Небивал скандал се разгоря около елитния жилищен комплекс Емералд в България, който бе построен на брега на Черно море в Бургас (б.р. всъщност е между Ахелой и Равда).


Самият комплекс е забележителен с това, че в него имат апартаменти много звезди на руския шоубизнес. Сега те тръгнаха на война със строителната и управляващата компания (б.р. свързвани с т.нар. кръг Котараците)!


- Отказвам да плащам космическите сметки за обслужване! Къде се е чуло и видяло - седем хиляди евро? За какво? За това, че на территорията мирише на канализация, а децата боледуват от инфекции? - негодува Лолита (б.р. суперзвезда на руската естрада).
- Купих апартаменти на първа линия с гледка към морето! А сега пред моя нос строят! А до нас направиха свинеферма! Моят 79-годишен баща влезе за душ, а не работи! – поддържа я Киркоров.


Когато нашите квартири пустеят, заселваха без да питат непознати!- разказва синът на Надежда Бабкина (б.р. първата дама на руската народна песен и също суперзвезда) Даниил Заседателев - Даже не си прибрали гадостите от хладилника. Идваме си в апартамента, гледаме – мърсотия до шия! Знам, че наред с нашата, са давали и квартирите на Киркоров, Лолита и други знаменити съкооператори.


Разярените звезди заплашват да се обърнат към съда и да призоват към отговорност компанията, владееща Емералд. Българските владелци на комплекса само махат с ръце и говорят нещо за "четирите етапа на строителство"...
Пионерът, който почна модата на придобиване на елитни квартири в българския Емералд беше навремето Филип Киркоров.


През 2007 г., след Филип, който купи в комплекса разкошни апартаменти, там се вързаха Лолита, Борис Моисеев, Надежда Бабкина, Аркадий Укупник... Звездите бяха привлечени от евтинията и превъзходните характеристики на комплекса. Емералд по онова време се считаше за един от най-добрите апарт-хотели на българското крайбрежие.


Басейни на много нива, красив плаж, спа-салони, огромна територия... райско място! Когато човек има излишни пари, не е грях да си купи квартирка, а после да идва да отпочива, когато душа му поиска. В началото всички бяха доволни и щастливи. Но.. първите "недобри звънчета" забеляза Лолита.


- Бях в шок, когдато в един прекрасен ден, идвайки в своя собствен апартамент, открих, че изходът към плажа на територията на хотела е закрит! – разказа на КП певицата, - Огромната площ пред нашия корпус бе оградена, а вътре ... строеж! От страната на морето се носеха ужасни миризми – оказа се, че на няколко метра от жилищните корпуси са построили очистващи съоръжения.


И ние, жителите, сега ежедневно имаме възможност да наблюдаваме ужасния поток от нечистотии и да се наслаждаваме на адските вони! Малко ни е, та се заговори за инфекции, които са переболедували децата на почиващи в Емералд.
Но ме свали на ринга окончателно квитанцията за комунални услуги. Там е сумата от 7 000 евро - за обслужване на квартирата в мое отсъствие. Не говоря изобщо, че внезапно стана платен спа-салонът.


А интернет в квартирата ни се предлага за 10 евро на ден!
При елементарни сметки стана ясно - нас просто ни надуват! Знаете, когато  вас с вашите пари Ви правят на идиоти, а вие мълчите – това е престъпление! Затова от този ден аз отказах да платя по всички квитанции, докато управляващата компания не даде на всички обяснения какво става. Купихме едно, а получихме друго!


- Ако знаех, че пред моята квартира с морска панорама след няколко години ще има строеж, а ще се будя от грухтене на свини, десет пъти щях да мисля дали да купя жилището! На психопат ли ви приличам? - сподели с КП Киркоров. - Когато купувах недвижимост, попитах строителите какво ще се разполага между дома ми и брега? Мене ме увериха – мол с красив парк, облагородена територия... А сега, получава се, аз съм купил квартира не на първа линия, а... на четвърта!


Видно е че, възмущението на Лолита и Филип достига предела. За да решат своите жилищни проблеми те пристигнаха на снимки в програмата на телеканала Россия (б.р. руското БНТ) - Прямой эфир. Бяха поканени и представители на строителната компания. Нейните доводи бяха прости.


- Работата е там, че съществуваше архитектурен план за строителството. При покупката, видимо, малцина са му обърнали внимание - отвърнаха на претенциите на звездите българските "предприемачи" - Сградите, където са купили квартири, действително бяха на първа брегова линия няколко години. Но, съгласно плана, беше взето решение да продължи застрояването. При това, сградите, които се предполагаше да се построят пред вече готовите корпуси, ще бъдат разположени по-ниско. Следователно, изгледът към морето от всички апартаменти ще го има и жилищата няма да изгубят изгодното си разположение!


- Какво значи, че пред моя нос три години ще има ограда? – възмути си Киркоров, след като изслуша обърканите обяснения на представителите на компанията.
- Защо три години? Само две... – горещо увериха поп-краля.А в отговор на възмущението на звездните жители по повод явно завишените комунални разходи,  дойде ... предложение да купят измерващи апарати за апартаментите. А ако и това не помогне, то да изрязат недоверие към управляващата компания на комплекса.


- Но вече шест се смениха! И всички лъжат! - не се сдържа Лолита. - Идват вкъщи в скъсани джинси, а си тръгват на яки Ламборгинита!
- Аз няма да платя! И да позволя да ме правят на идиот! – заяви на финала Киркоров.
- Ще се видим в съда! - подкрепи колегата си Лолита.
КП ще следи за развитието на скандала около звездното обиталище в България.”



Взели първа награда за комплекса


Според в. 24 часа под Котараците се имат предвид трима  бизнесмени. Те имат 7 фирми - Ибера Инвест, Ибера Строй, Ибера Консулт, Ибера Девелъпмънт, Ибера Пропъртис, Ибера Проект и Диомекс. Шест от тях се занимават със строителна дейност и една - с търговия. Шеф на една от тях е съпругът на пернишката депутатка от ГЕРБ Ирена Соколова.


Ибера Инвест печели първа награда през 2005 г. в категорията Административни и обществени сгради - ново строителство точно за градежа на курортния комплекс Емералд в Равда.


Любов за Емералд и от персонала


“В хотела съм малко преди неговото откриване. Нагледах се на всичко от игла до конец. Много некадърни хора се извървяха и много се открадна. Най-вече от баровете и ресторантите. По мои сметки - някъде около половин милион лева.


Ръководителите на отдели работят за комисионни от външните фирми, рецепцията взема бакшиши като се почне от шофьорите на таксита и проститутките и така до СПА центъра, фитнеса и румсървиса. Идеята да се направи подобен хотел е да се излъжат клиентите да купят а после да се заробят с такси за поддръжка и измислени сметки... Янушкевич се изсули като мокра връв да не го тормозят руснаците.


На Бозаров не му пука. Кой управлява - не се знае. Свестните хора отдавна вече ги няма. Не работят там, защото няма перспектива и яснота. Няма нищо. Емералд е построен върху старо гробище - кармата на костите не прощава на никой ,който ги рови. Стойте надалече.”


Мария, bgrabotodatel.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион