Свързани новини

16.06.2011 11:14

Кърваво море на 126-ия километър

Видян 1857 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фатален инцидент на автомагистрала Тракия отне 8 човешки миналата нощ. В 1 часа в платното за посока Бургас, на 126-ия км, близо до разклона за Карлово, автобус Мерцедес с 31 пътници се преобърна и избухна в пламъци. 


Часове след адския удар реки от кръв се стичаха по магистрала Тракия. Алената диря следваше смъртоносния път на автобуса-ковгеч. Шестима останаха на място, буквално смлени от арматурите и железата на търкалящия се рейс. Други издъхнаха по-късно в пловдивските хирургии - 25-годишен мъж и около 20-годишно момиче. То умряло от ужасяващи травми в главата и от кръвозагуба - кракът й бил ампутиран през бедрото.
Сред загиналите пътници са вторият шофьор на автобуса - Иван Чакъров от Бургас, както и 14-годишната Бояна Рангелова, която е пътувала с 5-годишното си братче и родителите си. Майката на момичето също е загинала. Другите жертви са студентката от Поморие Пламена Кръстева, Мехмед Зюфекер на 22г. от село Средна махала, 31-годишната Илияна Димитрова и Нели Коларова.


Фаталният нощен автобус отне живота и на 47-годишната говорителка на полицията в Стара Загора Йонка Георгиева. Тя е загинала още на самата магистрала. Мая - втората служителка на МВР, пострадала при тежката катастрофа, лежи в УМБАЛ Свети Георги на 12-ия етаж с отделен от главата скалп.
Камшичен удар на задната част от фаталния автобус в колона от мост, минаващ над магистрала Тракия, е убил на място първите шест жертви на кървавата катастрофа. Задните гуми на автобуса са гръмнали в движение и машината се отклонила наляво. Последвал кошмарен сблъсък, при който на място загинали пътниците, които се возели на последните седалки откъм левия прозорец.


Според транспортния министър Ивайло Московски автобусът не се е движил с превишена скорост. Той каза още, че се извършва проверка на транспортната фирма, както и на фирмата, извършила техническия преглед на автобуса на 8 март. Стана ясно също, че машината е доста стара - произведена е преди 23 години. По думите на Московски при огледа е открита счупена греда на задния задвижващ мост. Проверка пък е показала, че шофьорът не е карал с превишена скорост. Той е дал отрицателни кръвни проби за употреба на алкохол.


Има вероятност шофьорът да е заспал по време на движението. При разпитите оцелелият водач казал, че е загубил управление, но не може да си обясни как е станало това. По-голяма част от разпитаните пътници също не могат да си обяснят как точно се е случил инцидентът. Шофьорът на автобуса може да получи от 5 до 15 години затвор.
Общински съветници от ГЕРБ дадоха кръв за пострадалите при фаталната катастрофа. Те са уредили днес от 10 до 12 часа всеки, който желае да може да също да дари, в Националния център по кръвопреливане и хематология (НЦКХ) Братя Миладинови 112 без да се реди на опашки.


Началникът на Военномедицинската академия генерал Стоян Тонев съобщи, че премиерът му е наредил да задейства плана за действие при кризисни ситуации при големи катастрофи. „Ще предоставим всички необходими количества от кръв, кръвни продукти и медикаменти. А също така при необходимост, която в момента не съществува, но възможно е утре да се променят положенията, да се налага евакуация по въздуха“, подчерта Тонев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион