Свързани новини

13.06.2011 18:19

Работодател №1 готви масови съкращения?

Видян 3389 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на великата Конфедерация на РАБОТОДАТЕЛИТЕ и индустриалците в България Огнян Донев ще даде чудесен пример на останалите шефове в организацията. В момента в неговата пресгрупа, половин година след като я закупи, се готви голяма чистка, изплакаха колеги. Целта била да се махнат “казионните журналисти” от Труд, 24 часа и другите издания.
Ако се вярва на това, което разказват подчинените на олигарха, очаквало се съкращенията да достигнат 40%.
Останалите на работа пък ще бъдат натоварени с повече задължения. Те ще се включат в осъществяването на новия издателски проект на групата. Вестник България днес, който стартира скоро, ще се опита да се наложи като конкурент на най-тиражния български всекидневник през последните години Телеграф.
Запознати със спецификата на трудовите правоотношения в пресгрупата обаче се съмняват, че работодател номер едно толкова лесно ще се раздели с човешкия “товар”. Причината е, че по времето на предишните собственици – немската издателска група ВАЦ, са въведени европейски правила на социална политика. По тази причина договорите на служителите са железни и с много ползи за тях. Това силно ще затрудни отстраняването на всеки от старите кадри.
Още повече, много от тях със сигурност ще разчитат и на лична протекция от вицепрезидентите на Донев в издателството и бивши дългогодишни главни редактори на Труд и 24 часа – съответно Тошо Тошев и Венелина Гочева.
В същото време новият вестник ще изсмука някои от най-бойните едници и най-продуктивните автори в екипите на старите вестници, които вероятно доста ще се обезличат.
Не са много приятни и доста мнения, които служители във водещата фирма на работодател №1 Софарма оставят в интернет. На специализирания сайт bgrabotodatel.com след името Готи четем: “Ръководството изобщо не е в час ! Преди 9 години може,но не и днес.Ако искате да работите за хора,на които не им пука за вас-моля заповядайте !Необразовани и некомпетентни шефове без да са влизали по цеховете,ще ви обяснят за колко велика фирма работите.Това разбира се ,няма да промени негативното отношение на работниците и клиентите,които всеки ден се сблъскват с неуредици и нерешими проблеми.Странно ,сякаш на никой не му пука ,че от там идват парите за заплати…”


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец