08.06.2011 15:04

Дават по равно на всички пенсионери?

Видян 1091 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Добавката за пенсиите няма да е диференцирана, защото това е дискриминация, заяви категорично финансовият министър Симеон Дянков. Изказването на финансист №1 бе в отговор на позицията на социалния министър Тотю Младенов, който заяви преди дни, че  еднократната компенсация на пенсионерите трябва да е диференцирана и да обхваща всички възрастни хора. По думите му тези, които получават по-ниски пенсии, трябва да получат по-голяма сума.


От думите на Дянков стана ясно, че Министерството на финансите все още не е готово с разчетите с какъв процент ще бъдат увеличени пенсиите. В неделя премиерът Бойко Борисов заяви, че се обмисля пенсионерите да не получат еднократна добавка от 136 лв., а постоянно увеличение, което да компенсира инфлацията от последните две години. Симеон Дянков обясни, че когато са готови изчисленията, ще бъде оповестено.


Междувременно стана ясно, че вдигането на минималната работна заплата (МРЗ) ще създаде проблеми за част от бизнеса.От него ще спечелят 100 000 души, но ще загубят 2-3 милиона.Особено малките и средните фирми, които са най-уязвими на последиците от кризата, обясни заместник-председателят на Българската стопанска камара Камен Колев в предаването на Дарик радио Кой говори. Според Колев не е направена оценка на последствията от един такъв акт.


„Поне в 40 нормативни документа има различни такси, публични услуги, социални плащания, които са свързани с размера на минималната работна заплата и те ще поскъпнат“, каза Колев.Той посочи посещението при лекар, стоматолог, някои публични общински услуги, в адвокатските услуги, в концесиите. „Така че това ще натовари голяма част от хората и бизнеса, без тази част от хората да се възползват всъщност от това повишение“, поясни той.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог