Свързани новини

06.06.2011 18:19

Кунева: Аз съм изборът на гражданите

Видян 2043 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Влизам в надпреварата за президентския пост като кандидат на гражданите“, обяви първата българска еврокомисар, бившия министър и бивш депутат от НДСВ Меглена Кунева. Официалната й номинация от инициативен комитет от 53 души бе в хотел Радисън. Сред имената, които застават зад Кунева, са хора на изкуството като артистите Чочо Попйорданов, Йоана Буковска и Иван Радоев, кинорежисьорката Иглика Трифонова, скулпторът Георги Чапкънов, певците Мариана Попова, Дони и Коцето Калки, волейболистът Пламен Константинов, бившите министри Николай Василев и Даниел Вълчев, ексшефът на Народното събрание проф. Огнян Герджиков, Борислав Цеков от Института за модерна политика, председателят на Българския пациентски форум Теодора Захариева. Шеф на предизборния щаб на Кунева е бивш зам.-министър на държавната администрация Мария Дивизиева.


„Искам хората да знаят, че имат своя надпартиен кандидат. Не търся партийна подкрепа, не изразявам интересите на политици и лобита, не поемам партийни ангажименти. Силата ми е в моята независимост. Аз не съм хамелеон“, каза Миглена Кунева, която се просълзи. С присъствие я уважи лично бившият министър-председател на НДСВ Симеон Сакскобургготски.


От думите на Кунева стана ясно, че няма да търси партийна подкрепа, дори ако стигне до балотаж. „Няма да отстъпя от тази позиция. Ако нещата се развият така, че да се стигне до втори тур, ще постъпя така, както и сега. Нека гражданите, симпатизантите да решат какво да направят, Дали ще подкрепят или не на втори тур която и да е кандидатура - да решат самите партии“, бе категорична тя. „Кандидатирам се, защото тези избори ще са повече от борба за президентския пост. Те ще са референдум за курса на България и за цялостното й управление“, заяви Кунева. Според нея пред България има 4 големи предизвикателства – обедняването, образованието и културата, демографският срив и здравето на нацията, връщането ни към реда и правилата и мястото на България в света.


Пръв шоуменът Слави Трифонов и сценаристите му издигнаха Меглена Кунева за президент на 2 юни. Водещият и екипът му посветиха ефирното си време на обяснение защо застават зад бившия български еврокомисар. Трифонов заяви, че издига Кунева за президент, защото иска достоен човек за държавен глава, а не да се „мишкува и да се чакат 20 дни преди гласуването“.


„Меглена Кунева е кандидатът за държавен глава на тройната коалиция, чийто архитект беше настоящият президент Георги Първанов“, така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира номинацията на първия български еврокомисар за президент, издигната от Инициативен комитет. „Като се очертаят застаналите зад нея, като видите конфигурацията и ще се обедите. Един президент като Първанов и неговата политическа формация може да прави само едно нещо - и то беше тройната коалиция. Това е неговото политическо дело“, добави Командира.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион