Свързани новини

06.06.2011 18:12

Банкираме и от телефона

Видян 1623 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Открай време основната функция на телефона е да омаловажава разстоянията. С него можем да си свършим работата много по-бързо, без да губим време за разходки. Дори можем да банкираме с него.
Факт е, че телефоните се превърнаха в обичайна част от нашето ежедневие. Можем да ги ползваме за фотоапарат, музикален плеър, календар, диктофон, телефонен указател. Бавно, но последователно те приемат все по-активна роля в нашия живот – пращаме съобщения и писма, сърфираме в интернет и четем от екрана им.
Телефонът върши чудесна работа и в отношенията с банките. Така с негова помощ можем да си спестим някоя и друга разходка до банката, за да проверим какви са валутните курсове или да видим какво ни е салдото по сметката. В света на интернет все някога се случва да сме далеч от компютъра или просто да не можем да си свършим работата с него, например ако постоянно сме в движение. В такива случаи банкирането по телефона е удачно решение. Обаждаш се на един номер и можеш не само да получиш информация за валутни курсове, но и за наличност по своите сметки. Освен това можеш да прехвърлиш пари от една своя сметка към друга, да закупиш валута и да преведеш пари по друга сметка. В някои случаи дори е възможно да си откриеш депозитна сметка.
В България почти всички банки предлагат под някаква форма услугата банкиране по телефона. Не навсякъде са възможни всички видове операции, но и това ще се случи. Междувременно впечатление правят телефонните банкирания на ПроКредит Банк и Първа инвестиционна банка. Голяма част от услугата е автоматизирана и с няколко натискания на бутоните можем да си проверим сметките, да закупим валута и да наредим превод. ПроКредит Банк предлагат услугата от доста време на своите клиенти. Fibank пък я пуснаха наскоро, но тя е свързана идеално с тяхната услуга за електронно банкиране. Използва се едно и също средство, което генерира пароли и се грижи за сигурността всеки път, когато се банкира дистанционно.
Съвсем скоро дори в България обичайна ще стане гледката как човек плаща с телефона си в магазина. Дотогава пък можем пълноценно да се възползваме от всички негови други функции.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали