Свързани новини

30.05.2011 17:11

Вдигат пенсии и заплати от 1 юли?

Видян 1583 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Настояваме за вдигане на доходите както от труд, така и от пенсия най-вече за най-нискодоходните групи и се надяваме, че ще има решение за това на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, което ще се проведе между 15 и 20 юни тази година, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов пред TV 7.

„Смятам, че имаше много дебати със синдикатите, с работодателите по време на тези дебати се сближиха позициите между тях и нашето министерство по отношение на ръст на минималната работна заплата още от 1 юли тази година, за компенсиране на доходите от пенсия, най-вече за най-ниските пенсии също от средата на годината. Смятам, че на заседанието на тристранния съвет при всички случаи ще имаме решение на тези въпроси от 1 юли да има компенсиране“, каза Младенов.

Министърът на финансите Симеон Дянков е помолил за периода 15-20 юни за дата на заседанието, за да се направи преглед на изпълнението на бюджета. От своя страна Младенов изрази надежда, че ще се намерят допълнителни резерви за компенсиране на доходите.„Това е изключително важно и от друга гледна точка – потреблението е изключително свито и това пречи и на бизнеса да се развива“, коментира Младенов. „България вече в редица отрасли излиза от кризата“, продължи той. „Оттук нататък трябва да се намери тази пресечна точка със синдикатите и работодателите, която ще даде възможност икономиката да излиза колкото се може по-бързо от кризата. Затова трябва да се търсят тези финансови политики, които ще създават заетост“, обясни социалният министър.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог