Великият Михаел Шумахер се снима заедно с евродепутата Илиана Иванова (вляво от него), по чиято инициатива се провежда кампанията Всички ние на пътя - звездата си ти
Снимка: БТА

Свързани новини

13.05.2011 12:41

Михаел Шумахер ни учи да караме бавно

Видян 2057 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер подкрепя българската кампания Всички ние на пътя - звездата си ти.
Това стана ясно, след като 41-годишният феномен от Хюрт посети Европейския парламент в Страсбург, където даде официалния старт на Десетилетието за активни действия за безопасност по пътищата - 2011- 2020 на ООН и Европейската комисия по пътна безопасност.
Част от международната програма е и първата българска кампания Всички ние на пътя - звездата си ти.
 
Тя се провежда по инициатива на евродепутата от Групата на ЕНП (ГЕРБ) Илиана Иванова, под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и със съдействието на КАТ Пътна полиция.
Шумахер се срещна с Иванова, която преди дни обяви инициативата в България. Легендата на Формула каза, че е важно европейските политици да си сътрудничат с автомобилните конструктори, за да се осигури максимална защита за всички участници в движението.
"Поздравявам ви за добрата инициатива. Европа има нужда от такива кампании, които да накарат водачите да бъдат по-отговорни, когато шофират, да карат по-бавно и по-внимателно", заявил Шумахер
В събитието взе участие и президентът на Европарламента Йежи Бузек.


"За нас е изключително силно послание, че Михаел Шумахер подкрепи първата българска кампания, посветена на десетилетието за безопасност на движението. Убеден съм, че посланиците на тази кампания ще нарастват и по този начин ще допринесем за намаляване броя на пътно-транспортните произшествия, защото всички можем да бъдем звезди на пътя, ако сме внимателни и отговорни", коментира вицепремиерът Цветан Цветанов.
Всички ние на пътя - звездата си ти започва официално през юни и ще продължи 6 месеца. Първите посланици, които изразиха своята подкрепа, са спортната звезда и президент на БОК Стефка Костадинова, телевизионната водеща от TV7 Миа Сантова, водещият на Стани богат Ники Кънчев и българската поп-изпълнителка Галя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци