Свързани новини

09.05.2011 17:21

3 квартала на бунт срещу строежите

Видян 1581 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Граждански комитет се обяви срещу новото строителство в кварталите Бъкстон, Красно село и Борово. 

Чрез предложените проекти, срещу които се обявиха жителите на кварталите ще бъдат заличени съществуващи в момента зелени площи. 

Според гражданите се предвижда изсичането на около 35 дървета при блокове 3 и 5 в ж.к. Бъкстон, а освен това ще бъдат премахнати и паркинги в междублоковите пространства. 

Също така новата вътрешно-квартална улица ще бъде непосредствено до 67-а Целодневна детска градина. Според живеещите в комплекса е по-добре улиците да се правят извън съществуващите зелените площи.

В ж.к. Красно село проектът за подробен устройствен план предвижда строителството на 11 метрова улица, която ще е в близост до жилищните блокове, посочи Наталия Папалезова от гражданския комитет. Освен това в плана се предвижва разширение на бул. Г. Делчев, а възможността за това означава премахването на дърветата и разделителната линия между съществуващите в момента платна за движение. 

Проектът за подробен устройствен план на ж.к. Борово урежда и статута на досегашни временни обекти. Съществуващата в момента детска площадка до ул. Ястребец - при управлението на Топлофикация-София трябва да се премахне, за да се построи подземен паркинг. По думите на друг член на гражданския комитет - Веселин Кирев, в едната част на Борово е предвидено изграждането на нови 11 сгради, проектите за една от които са били обявени още преди да бъде известен новият проект за устройствен план. 

Обществения обсъждания на предложените проекти за подробни устройствени планове ще се състоят на 10, 11 и 12 май в трите столични квартала.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей