Свързани новини

03.05.2011 17:36

София си иска Фандъкова за кмет

Видян 3108 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 2.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управлението на столицата е достатъчно добро, за да задоволи претенциозните изисквания на софиянци. Оказа се, че повечето от жителите на града не искат нов кмет. Йорданка Фандъкова е успяла да спечели сърцата им и дори вече се говори, че ако се кандидатира за президент, има реални шансове да спечели изборите.
 
Макар да искат много неща да се променят, столичани все пак подкрепят това, което се случва със София в момента. До тези заключения стигна Центърът за анализи и маркетинг след отчитане на данните от социологическо проучване. Изследването е направено в периода 15 – 20 април сред 1012 пълнолетни граждани на София.
Ако Йорданка Фандъкова се кандидатира за нов кметски мандат, тя ще бъде преизбрана с лекота, прогнозира директорът на Центъра Юлий Павлов.


Също така се предвижда възможността настоящият кмет да стигне и до президентски пост. Фандъкова получава огромна подкрепа сред избирателите и се предполага, че може за пореден път да имаме ситуация, в която един успешен кмет на София се ориентира към продължение на кариерата си на по-високо ниво. Павлов определи тази възможност като абсолютно нормална.


В този случай обаче ще трябва кандидатът на ГЕРБ, и в София да отговаря на очакванията на хората и да се възползва от добрата инерция, зададено от управлението от времето на Бойко Борисов, обясни още Павлов.
Ако местните избори бяха проведени вчера, 27% от избирателите в София биха гласували за ГЕРБ, 15,5% за БСП, 7% – за СДС, 5,5% ДСБ.


23,2% от софиянци директно посочват, че искат Йорданка Фандъкова да спечели кметските избори, 9,8% – Георги Кадиев. 2,5% биха искали за кмет Владимир Кисьов, 2,1% – Стефан Софиянски, 1,5% – Петър Москов, а за Меглена Кунева биха гласували едва 1,4%.


На въпрос как се е променила София по време на управлението на Йорданка Фандъкова 28,5% от софиянците посочват, че положението е станало по-добро, 48% смятат, че София не се е променила съществено, а 7,8% смятат, че положението е станало по-зле.


Избирателите са на мнение, че сегашният кмет на София има повече плюсове (34%), отколкото минуси (18%). 47% от хората имат намерение да гласуват на изборите на есен.
След социологическото проучване станаха ясни и до други интересни заключения относно мнението на столичани. Българската православна църква оглавява класацията по доверие сред институциите в София. За сравнение, в страната класацията се оглавява от армията, която е институцията с най-голямо доверие.


Правителството е с отрицателен рейтинг (разликата между доверие и недоверие) е минус 9% в София, а в страната е минус 26. Президентството също има разлики – минус 21% в София и минус 16% в страната. Прокуратурата и съдът са в дъното на класацията по рейтинг и доверие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови