Свързани новини

28.04.2011 17:57

НаСИЛА хубост не става!

Видян 3174 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама от основните организатори на протестите срещу цените на горивата - Васил Цалта и Николай Гаргов, са били арестувани за педофилия и се водят досъдебни производства срещу тях. Това разкрива в. Телеграф, позовавайки се на източници от разследването. Цалта е главен координатор на СИЛА (Съюз на интернет любителите на автомобили) - структурата, която организира акциите, а Гаргов е отговорник за Пловдив. Зам.-шефът на формацията Чавдар Здравков пък е един от наследниците на покойния вече наркобос Константин Димитров-Косьо Самоковеца.

Впрочем, от цялото поведение на СИЛА вече лъха на тежка мутризация. От момчетата, които  се представяха като млади идеалисти, борещи се срещу монополите, сега вече няма и помен. Фланелките и агит-материалите им вече се произвеждат масово. Личи скъпото брандиране. Първите лидери на протеста бяха сменени. Освен това, според източници на Телеграф акциите на СИЛА се финансирали от Алексей Петров-Трактора, като парите преминават през партийното му пристрастие РЗС. Вестникът твърди, че са засичани срещи между хора от СИЛА и Янев. Явките се провеждали в Благоевград, като на разговорите с авера на Алексей винаги ходели едни и същи хора – Чавдар Здравков и говорителят на СИЛА Славян Желязков. Самото име на съюза също намирисва на носталгична реплика от мутренските години с ВИС и СИК и други страховити абревиетури.

Четвъртият пореден протест-шествие на СИЛА срещу високите цени на горивата вчера беше първият в работен ден. В София недоволството тръгна рехаво от четири пункта в 15 часа и парализира столицата, като завърши на паркинга пред храм-паметника Св. Александър Невски. 

Освен софийските коли се включиха и шофьори от Перник, Самоков, Кюстендил, Монтана, Враца и други градове.

Протестиращите караха със скорост от 5-10 км из цяла София, като имаше четири сборни точки - паркингът на магазин МЕТРО - Люлин и на магазин МЕТРО - Цариградско шосе, паркингът пред Националния исторически музей в Бояна и паркингът на магазин Баумакс. Четирите лъча с протестиращи се насочиха към храм-паметника Александър Невски. В протеста се включиха малките автомобилни превозвачи, както и хора от Монтана.

Лъчите караха по основни булеварди, като Цариградско шосе, Сливница, Ботевградско шосе и др.

От 14 до 15 часа имаше разрешение да се движат протестиращите според заповедта за промяна на движението на градския транспорт поради четирите лъча на протеста, съобщи дежурният диспечер от Центъра за градска мобилност към Столичната община. Заради протеста от 8 до 18 часа беше забранен престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркингите на Александър Невски. Имаше и други промени в движението.

снимка: БТА



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден