Свързани новини

27.04.2011 16:00

Октопода виси с 1,9 млн. лв. данъци

Видян 1444 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ревизионен акт за 1,9 млн. лева е наложила на тартора на Октопода Алексей Петров-Трактора Националната агенция по приходите (НАП). Сумата е за данъци, които той дължи на хазната и лихви за това, че не са били изплатени", писа вестник Телеграф. 

Петров стана обект на данъчна проверка, след като бе арестуван през февруари миналата година. Тогава му бяха назначени 127 ревизии. Служителите на НАП направиха пълна инспекция на имането на бившата барета за максималния законов срок - 6 години назад. На мушката на НАП са попаднали всички договори за консултантски услуги, които Петров е подписвал. Именно с мотива, че е получавал хонорари от такава дейност, преди няколко години доскорошният агент на ДАНС декларира, че е припечелил близо 5 млн. лева

"Оказало се обаче, че финансовият специалист, за какъвто се смята Петров, е “забравил” да се регистрира по ДДС, след като е стигнал оборот от 50 000 лева, въпреки че законът изрично повелява това. Затова в началото на годината данъчните му написали ревизионен акт за общо 1,9 млн. лева. Петров заявил, че иска веднага да плати сумата, но се оправдал, че имотите и парите му са запорирани от Комисията за установяване на незаконно придобитото имущество. Сега Трактора настоявал този запор частично да бъде вдигнат, за да се издължи към хазната", писа Телеграф. На пресконференция той отрече и заплаши с иск.

„Когато човек изпълнява определени задачи от името на държавата, на него му се дава възможност да извършва и това, което всъщност е правил Алексей Петров”, коментира след ареста на боса на Октопода вътрешният министър Цветан Цветанов. „Бившият съветник в ДАНС и бивш сътрудник на службите е използвал служебното си положение за лично облагодетелстване и е свършил нула работа за държавата“, обяви още вицето.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и