Свързани новини

20.04.2011 17:14

Росатом не приема отлагане за АЕЦ Белене

Видян 1881 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руската държавна корпорация Росатом, която ще строи АЕЦ Белене настоява България да изпълни подписаните споразумения и до 1 юли да бъде подписан договор за проектиране, доставка и изграждане. В противен случай може да поиска обезщетение за загубите си в размер на 1 млрд. евро, пише руският вестник Комерсант.

„Аз не чета Комерсант“, коментира българският премиер Бойко Борисов като препоръча на изказващите се в България „да си мълчат и да не се обаждат“. Министър-председателят даде да се разбере, че ще прехвърли на парламента отговорността за решение относно Белене на парламента. 

Пълният анализ на проекта от британските консултанти HSBC може да отнеме 18 месеца, пише руската медия. Тя се позовава на думи на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков от вторник. И добавя, че властите в София се надяват Росатом да прояви разбиране и да сключи с нас ново споразумение.

От корпорацията обаче обяснили пред Комерсант, че се ръководят от подписания 12-и анекс, според който договорът трябва да бъде ОК до 1 юли тази година. 

Във вторник Граждански комитет от експерти и общественици поиска от премиера чрез открито писмо да спре проекта АЕЦ Белене. 



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.