Свързани новини

11.04.2011 17:16

Ограничиха територията на домашните любимци

Видян 1267 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въведоха нови ограничения за собствениците на домашни любимци. Те ще могат да извеждат питомците си само в определени за целта места. Само 10% от площта на парковете ще бъдат разрешени за разходка на кучета. В градския транспорт ще се допускат домашни любимци с паспорт. Това каза по Нова тв зам.-кметът на София Мария Бояджийска. 

Има определена места, където кучетата ще могат да се разхождат без намордник. Предвижда се да бъдат закупени и табели и с тях да се обозначат определените алеи в парковете и междублоковите пространства. Списък с районите може да бъде намерен в сайта на общината, обясни Бояджийска. Идеята да се слагат намордници на домашните кучета с тегло над 10 кг е за да предотвратени възможни инциденти. 

Бояджийска заяви, че в момента наредбата за градския транспорт не позволява в автобуси и трамваи да се возят домашни любимци, но от общината предлагат това да се промени и кучетата с паспорт да могат да се возят.

Около 9000 са безстопанствените кучета в София, твърди Бояджийска. 20% от тях не са кастрирани, което е един от факторите за нарастването на популацията им. Нова програма на общината за безстопанствените животни има за цел да ограничи популацията им до 2-3 хиляди през следващите три години. 

Предвижда се освен кастрация на бездомните кучета, на гражданите да бъде предоставена безплатно възможността да кастрират и регистрират любимците си. Освен безплатните услуги, общината няма да събира и такса Куче за първата година след кастрацията и поставянето на чип на животното.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и отговорности

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и