Свързани новини

31.03.2011 15:49

Дама хваща крана на парното

Видян 1457 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-кметът на Столичната община Ирина Савина поема ръководството на екипа, който ще отговаря за наблюдението на Топлофикация-София, съобщи кметът Йорданка Фандъкова на заседанието на СОС. Преди това подалият оставка зам.-кмет Минко Герджиков, заедно с екип, е отговарял за наблюдението на дружеството. Фандъкова не се съгласи с твърдението на общинските съветници, че в Топлофикация нищо не се случва. 

„Оздравяването на дружеството е реалистична краткосрочна цел. За последните три месеца беше изпълнен ангажиментът към доставчиците, беше подготвен бизнеспланът, беше гарантиран сезонът в София“, каза кметът. Столичната община има ангажимент за безвъзмездно финансиране на анализа за инвестиции в дружеството.

Фандъкова не подкрепя част от мерките от бизнесплана на компанията. „Най-важно за мен е Топлофикация да предлага качествена услуга, хората да имат разбираеми сметки и да получават информация за сметките си. Така ще се върне доверието“, каза столичният кмет. Фандъкова припомни, че само от няколко месеца дружеството е общинско и то е изпълнило своите ангажименти.  Тя не подкрепя предложенията за въвеждане на плащане на сметките на 12 месечни вноски, защото трябва да може потребителите да избират. Фандъкова не подкрепя и идеята да се изключват блокове, ако 2/3 от абонатите не са плащали парното си. 

Председателят на групата на БСП Жельо Бойчев запита кой от общинската администрация отговаря за Топлофикация-София. Големият въпрос е каква е визията за развитието на топлофикационното дружество. „Ние към ръководството на Топлофикация нямаме критики“, заяви Бойчев. Според него обаче било важно да се изясни какви са изискванията към дружеството. Той беше категоричен, че като не се знае накъде е тръгнала общината, няма как да се постигнат целите. 

„Топлофикация е странно дружество, в което приходите са по-малко от задълженията, които са основно към НЕК и БЕХ“, каза Владимир Каролев, общински съветник от НДСВ. Той припомни, че дружеството на два пъти е спасявано от фалити. Според него загубата се намалява, защото се повишава събираемостта на взиманията от 52 на 55 %, но основната причина за намаляване на загубите е повишаване на цените на услугата и заради когенерацията.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв