Свързани новини

24.03.2011 17:41

Извива ли Трайков ръцете на Русия чрез Каролев?

Видян 2276 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От новия брой на вестник Супер 19’ – от днес по сергиите в цялата страна, става ясна уникална конспирация. “Двама министри с очила”, както ги е обрисувал таблоидът, работели срещу Русия и проекта АЕЦ Белене. Но не директно, а чрез консултанта Владимир Каролев. 

Супер 19’ се обръща към общинския съветник в София с директен въпрос: “Вярно ли е, че двама министри с очила от нашето правителство Ви използват като консултант, за да извиват ръцете на Русия по АЕЦ Белене?”. 

Отговорът е доста обтекаем и неясен, направо подозрителен, за човек с прям директен начин на изразяване като Каролев. Той гласи: “Моята компания, в която съм един от двамата съдружници, е официално в консорциум с най-голямата банка в света – HSBC. Миналата година тя се яви на конкурс, който спечели. Така че тази банка и аз, включително и моите колеги, работим по проекта. Не знам какво имате предвид под извиване на ръце. Нашата роля е да структурираме проекта така, че да бъде максимално изгоден и за България, и за всички инвеститори, защото за да стане един проект, трябва да имаме това, което на запад наричат win-win. Не може един проект да е добър, ако само едната страна е щастлива. Много е важно да се каже, като се има пред вид досегашната не много голяма яснота по проекта, ако щете прозрачност и PR, особено в световен мащаб, консорциумът, воден от HSBC, има за задача да обедини българското, европейското и световното мнение на базата на анализ, по който работим, дали и защо проектът е изгоден. Не става въпрос за извиване на ръце, а за професионална работа. С това се занимавам вече 20 години, това съм учил”. 

Ако консултацията е пиар, както обяснява Каролев, дали има случай в света тази услуга да е струвала толкова скъпо? Защото слуховете в деловите кръгове въртят невероятните 130 милиона, които уж се били искали. Според други източници били 3-4 пъти по-малко – сиреч “скромните” 30-40 милиона!

Верни на стила си винаги да проверяваме всяка информация, веднага се обърнахме към пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, за да даде ресорният министър Трайков ясен и категоричен отговор: за какъв договор става дума, каква е сумата по него, каква дейност ще се извършва и кой ще плаща. 

Димитрина Христева, пиар-шеф на МИЕТ, обясни, че няма да успее да ни отвърне до края на работния ден. Ако утре това стане, ще имаме грижата в понеделник да ви информираме за консултацията на Каролев и банката.

Името на HSBC последно нашумя у нас покрай неизпълнен банков суифт за 20 милиона евро от българска към въпросната банка. И тази история тръгна от Супер 19’.

А последният скандал за големи комуникационни пари в МИЕТ още не е забравен. Както вестник 19’ писа, по възможно най-безобразен начин бяха изразходени десетки милиони за реклама на България. Неуко използване на евросредства, неуместно рязане по едни пера и същевременно надуване на цените за печатни материали например, елиминиране на вестниците и безидейно промотиране на вътрешния туризъм, нелепо разпределение по медийни канали в чужбина бяха само малка част от недъзите на проекта за 34 млн. лв.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат