Свързани новини

13.03.2011 17:16

Високите цени на горивата вдигнаха на бунт шофьорите

Видян 1973 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хиляди хора в цялата страна излязоха с леките си автомобили, за да протестират срещу високите цени на горивата. Те блокираха бензиностанциите, като зареждаха бензин по левче и твърдо държаха да получат и касова бележка. 

Шофьорският протест бе организиран в социалната мрежа Фейсбук. Искането на хората е държавата и бизнесът да предприемат мерки, с които да се свали цената на горивото, след като се оказа, че дизелът е 30ст. надценен. През последния месец нафтата и бензина поскъпнаха драстично заради високата цена на петрола. 

В София потегли протестно шествие със съпровода на силен шум. Участниците в него се движеха с надути клаксони по централния столичен булевард Тодор Александров. Мирният протест беше охраняван от полиция. Организаторите се заканиха това да не бъде единствената подобна изява в случай, че исканията им за по-ниски цени на горивата не бъдат изпълнени. 

Над 2000 автомобила и мотори блокираха достъпа до големи бензиностанции в Пловдив. Повечето от протестиращите се отказаха от идеята да зареждат гориво на символични цени и вместо това затвориха достъпа до големи бензиностанции в града. Други зареждаха срещу жълти стотинки. 

Хиляди бургазлии излязоха на автопротеста срещу цените на горивата. След събирането си на паркинг до хипермаркет, те се разделиха на групи, за да обиколят шест бензиностанции. Протести имаше и в други големи градове на страната - Варна, Габрово, Русе.

снимка: БТА



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Съвсем не лош ден

Съвсем не лош ден, макар че може би ще се наложи дълго