Свързани новини

07.03.2011 17:51

10 мъже избраха 100-те най-влиятелни жени

Видян 1979 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева оглави първата по рода си класация на 100-те най-влиятелни жени в България. Обявяването на резултатите и награждаването се състоя на тържествена церемония снощи в столичния хотел Шератон и съвсем символично в навечерието на 8-и март.
С кристално ясното първо място на Кристалина и третото място на кмета на София Йорданка Фандъкова обаче се изчерпват точните неща в подреждането на дамския елит. Защото на второ място е доскорошната шефка на СИБАНК и бивша приятелка на премиера Цветелина Бориславова, а четвърта съвсем незнайно защо и как е шефката на Хюлед Пакард в България Саша Безуханова. Направо ухото да ти падне от незнанието на 10-членното мъжко жури що е това „влияние“ и има ли то почва у нас.
В пета глуха в Топ 10, представете си, е Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО. Натъртваме: това е единствената българка, шеф на световна организация, но за сметка на това е пратена чак на 5-о място. Шеста е Меглена Кунева, която спокойно вече може да ползва името си като професионална характеристика. Седма пък всъщност е истинският шампион в класацията адвокат Даниела Доковска. Някогашната защитничка на Тато е единствената, която реално сама е институция. Осма е тенис легендата Маги Малеева, девета е шефката на ДСК Виолина Маринова. 10-а е доскорошната г-жа ВАЦ Венелина Гочева, която от главен редактор на 24 часа бе повишена от новите собственици, като вице на Вестникарска група България.
Недоумение буди отсъствието от Топ 10 на наистина влиятелните шефки на bTV Вики Политова и Люба Ризова, както и на колежката им от Нова тв Светла Василева. За тях поне намериха място в широката стотица. За да сме докрай справедливи и без да търсим естетика, липсва и вторият човек в държавата по протокол – председателката на Народното събрание Цецка Цачева.
 Победителката Кристалина Георгиева поиска прошка от всички в духа на християнската традиция и отбеляза, че едно от големите достойнства на жените е умението им да прощават. С присъщото си остроумие след това шеговито сподели, че не се знае какъв щеше да бъде светът днес ако Леман Брадърс (б.р. - един от виновниците за глобалната финансова криза братя Леман) беше Леман Систърс (сестри Леман).
Икономическият министър Трайчо Трайков, който й връчи наградата, пък я определи като „Най-европейското лице на България и най-смелото лице на Европа!"
Класацията 100-те най-влиятелни жени на България е проект на в. Пари по оригинална методология на собственика на изданието, шведската медийна група Bonnier. Така, от 300 жени, попаднали в изследването са отсети 100, които след това са оценени от 10-членно мъжко жури. В състава му са външният министър Николай Младенов, политологът Иван Кръстев, съсобственикът на Нова тв Дидие Шосеб, инвеститорът и бивш съсобственик на СИБАНК Светослав Божилов, председателят на КРИБ, изпълнителен директор на Софарма и съсобственик на Вестникарска група България Холдинг Огнян Донев, изпълнителният директор на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян, бившият вицепремиер и министър на образованието Даниел Вълчев, дипломатът Стефан Тафров, професорът по история на българската литература Валери Стефанов и председателят на СЕМ Георги Лозанов.


Снимка: Диана Милева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще