Свързани новини

06.03.2011 16:32

По 600 бона загуби на ден от стачката на влаковете

Видян 1120 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стачките на железничарите от 10 март могат да доведат до 600 000 лв. загуби на ден, заяви председателят на железничарския синдикат към КНСБ Петър Бунев пред БНР.


„Със спирането на влаковете обаче ще ударим най-бедните”, предупреди той. По думите му Държавната железница не смогва да се справя финансово заради кризата, което е довело до намаляване на оборотите в товарните превози. „Преди години, когато са закупени пътническите мотриси Сименс е взет заем, който в началото е обслужван без проблем с приходите от товарните превози, но сега вноските са непосилни за националния превозвач“, обяснява Бунев.


През 2009 и 2010 г. са съкратени около 5000 души от компаниите БДЖ и НКЖИ (Национална компания железопътна инфраструктура).


В споразумението със Световната банка е заложена каузата – намаляване на разходите за персонал с 30% до 2014 г. „Разполагам с документи, в които пише, че това ще стане чрез естествено текучество. Няма такова голямо текучество в железниците, което да покрие изискванията за намаляване на персонала без съкращения. Реалното текучество е прехвърляне на персонал между БДЖ и НКЖИ, защото този труд е високо специализиран. В момента в НКЖИ дори има 300 незаети работни места”, каза шефът на железничарския синдикат.


Очаква се протестите да започнат с едночасови предупредителни  действия на 10 март. От следващия ден движението на всички влакове ще бъде спряно от 8 до 16 часа.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се