Свързани новини

02.03.2011 10:43

Шефове на фонд Земеделие до Темида и назад

Видян 2070 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В един и същи ден двама бивши шефове на фонд Земеделие се оказаха по различен начин пред Темида.


Ресорният министър Мирослав Найденов подписал сигнал до Софийската градска прокуратура за неправомерни действия на Калина Илиева като изпълнителен директор. Това обяви самият той.


„Тя е подала множество сигнали, сега ние сме подали срещу нея”, заяви Найденов. Ставало дума за неправомерни действия на Илиева по отношение на проекти по САПАРД и Програмата за развитие на селските райони.


„Ще покажем госпожицата в по-особена светлина”, категоричен бе Найденов. Досега от министерството са подали няколко сигнала срещу Илиева, която скандализира обществото с фалшивата си диплома от Германия, както и с безкрайните си имейли до ОЛАФ с обвинения за различни хора.


Пак вчера предшественикът й - Асен Друмев, пък спечели и втората си битка с правосъдието. Върховният касационен съд постанови оправдателна присъда по делото за източването на близо 620 000 лева от фонда. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.


Друмев беше обвинен, че в периода 2004-2007 година е нанесъл значителни щети на държавния бюджет с подписването на проект по САПАРД. По делото той беше задържан за 72 часа.


Фирмата изпълнител трябвало да вложи парите във винарска изба в пазарджишкото село Памидово. Оказало се обаче, че дружеството вече било усвоило средства по програмата за същата цел. При това положение излизало, че фонд Земеделие под ръководството на Друмев е не е осъществил никакъв контрол и проверка и въпреки това е изпратил субсидията. В крайна сметка съдът реши, че той е невинен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е