Свързани новини

23.02.2011 11:01

Бивш главен секретар на МВР обвини Ваньо Танов в наркотрафик

Видян 4554 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Шефът на Митниците ген. Ваньо Танов е имал нерегламентирани срещи с Радослав Иванов-Темерута като бивш шеф на ГДБОП. На тях са обсъждани преразпределението на наркопазара в София, както и физическото отсраняване на определени лица. За тези срещи няма и следа в МВР". Това обяви ген. Валентин Петров, бивш главен секретар на МВР.


”Не бива да се прави паралел между срещите на вътрешния министър Румен Петков и братя Галеви и срещите на Танов с Темерута, защото за първите има рапорт във вътрешното министерство, а за вторите нито запетая", смята Петров. Срещите на бившия шеф на ГДБОП и настоящ шеф на митниците са се провеждали в частна квартира на служител на МВР.


Ваньо Танов е подкрепял наркотрафика, убеден е ген. Валентин Петров. Освен с Темерута Танов се е срещал и с Будимир Куйович. “Те са разговаряли по 5-6 часа, а Танов добросъвестно си е водил записки. Настоящият шеф на митниците е получавал информация от Куйович как се произвежда , какъв е трафикът на наркотиците в нашата страна. Генерал Петров твърди, че Танов е имал връзки и с други лица от ъндърграунда, но рапорти за разговорите от тях липсват в МВР.


Той отново припомни факта, че Асоциацията на полицейските началници с председател генерал Румен Миланов е изключила Ваньо Танов от редиците си. "Неговите действия създадоха огромни проблеми за службите", посочи още Петров.


Той коментира и скандалите от Танов гейт. Според него  е видно, че премиерът Бойко Борисов не е знаел, че разговорите му с конкретните подслушвани лица са записвани, но: “Танов и Странджев са знаели добре, че са подслушвани, след като са подали жалба в прокуратурата."


Припомняме, че Танов и Петров са стари врагове. Именно настоящият митничар №1 в качеството си на шеф на ГДБОП свали Петров от поста главен секретар на МВР през 2008-а.   



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог